Håndbold

Svensk profil forlader Aalborg

Efter tre sæsoner i Aalborg Håndbold forlader Lukas Sandell den danske topklub i sommeren 2023. Svenskeren skifter til Veszprém.

Otte medaljer.

Det er hvad Lukas Sandell har skrabet sammen på sine indtil videre to sæsoner i Aalborg Håndbold. Den næste, 2022/2023, bliver sidste mulighed for at hente flere for svenskeren, der forlader nordjyderne om et år.

Det skriver Aalborg Håndbold i en pressemeddelse.

- Vi er rigtig kede af at skulle sige farvel til Lukas. Vi har gjort alt, der var muligt, for at beholde ham, men må konstatere, at han har valgt at søge nye udfordringer. Vi glæder os over den enorme udvikling, vi har oplevet, mens han har været i Aalborg Håndbold, og han er trods alt stadig en del af truppen hele næste sæson, siger Aalborg-direktør, Jan Larsen, blandt andet.

Svenskeren, der kalder exitet fra Aalborg for et "svært valg", fortsætter karrieren i ungarske Veszprém. Men altså først fra juli 2023.

Veszprém har lavet en toårig aftale med Sandell med mulighed for et ekstra år. Ud over svenskeren præsenterede den ungarske storklub også profiler som Hugo Descat, Agustín Casado og Ludovic Fabregas. Alle fra 2023.

25-årige Lukas Sandell har sideløbende med succesen i Aalborg Håndbold også spillet for det svenske landshold, hvor han var en del af truppen, der vandt VM-sølv i fjor og EM-guld i januar.

Det bliver altså til ti medaljer de seneste to år for Sandell, som gerne vil vinde flere - af guld - i sin sidste sæson hos Aalborg:

- Jeg er bestemt ikke færdig med at vinde titler med Aalborg Håndbold, siger Lukas Sandell i pressemeddelsen fra de danske vicemestre.

Aalborg Håndbold har til første sæson efter Sandells exit følgende højrebacks på kontrakt, som det er nu: Mads Hoxer, Martin Larsen og Christian Termansen.