Håndbold

Spændt ekspert ser klart signal i Polman-skifte

Nykøbing Falster Håndbold sender et signal til toppen af dansk kvindehåndbold med tilførslen af den hollandske stjerne Estavana Polman.

Spændende.

Sådan beskriver TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen det opsigtsvækkende skifte.

Et skifte, hvor Estavana Polman bliver en del af truppen i Nykøbing Falster Håndbold, der blev danmarksmester i 2017.

- Det, der bliver det helt store ubekendte, er, hvilket niveau Polman kommer tilbage på. Det er jeg spændt på. Hun er jo en kæmpestjerne, lyder det fra Peter Bruun Jørgensen.

En kæmpestjerne, der ragede uklar hos sin tidligere arbejdsgiver, Team Esbjerg. En lang periode med skader har betydet, at Polman, der var den største stjerne, skulle affinde sig med en ny rolle.

Hos Nykøbing Falster Håndbold vurderer Peter Bruun Jørgensen, at Estavana Polman kan se frem til en rolle, der i højere grad er lig med den, hun var vant til, da hun var på toppen og vandt mesterskaber med Esbjerg – hvis hun altså kan holde sig på banen.

- Sportsligt bliver det spændende at se, hvor hun står. Hun har ikke spillet på top-top i tre år. Hun kommer til at få en stor rolle. Det er det vigtigste for hende, for at hun kan få gang i sin karriere igen.

- Hun skal have noget kontinuitet. Så er det spændende, om hun kan genfinde det niveau, hvor hun var en af de allerbedste i verden.

Skifte sender et signal til konkurrenterne

Med skiftet signalerer Nykøbing Falster Håndbold, at de vil tilbage til toppen af dansk håndbold. En top de var på, da klubben vandt det danske mesterskab i 2017.

- De får bygget ny hal, og de har ambitioner om at være blandt de fire bedste. De vil tilbage og vinde det danske mesterskab.

- Der kræver det, at man får de allerbedste spillere, og en Polman på top er en af de bedste spillere, som kan være med til at vinde titler.

Holder man med de gule fra Falster, er det sød musik.

Træerne vokser dog – heller ikke for Polman og Nykøbing Falster Håndbold – ind i himlen. Et mesterskab kommer de fortsat til at skulle vente på.

- Det kommer ikke til at ske til næste år, konkluderer TV 2 SPORTs håndboldekspert.