Superstjerne landet i Esbjerg – får flere vigtige opgaver

Erfaring, vindermentalitet og timing ud over det sædvanlige er nogle af de ting, som Nora Mørk har taget med sig til den danske vestkyst.

Hun siger selv, det føles som en samling med landsholdet, og at hun snart skal hjem igen.

Men det skal hun ikke. Hun skal blive i Esbjerg, Nora Mørk.

Noras medspillere vil altid lige blive fem procent bedre

Jesper Jensen

For den norske superstjerne har omsider taget hul på sit ophold i den vestjyske by, og fredag eftermiddag var hun for første gang i aktion, da Horsens var modstanderen i en testkamp.

- Det var fint at få det overstået. Nu har jeg ikke spillet håndbold i seks uger. Det var en lidt hård start, men det er fint at være i gang, siger Nora Mørk til TV 2 SPORT.

Team Esbjerg vandt fredagens kamp med 30-25, men det er ikke resultatet, der er vigtigt for Nora Mørk. For hende handler det om at lære holdet at kende.

- Jeg vil gerne passe godt på holdet og finde min rolle. De første uger handler om tilvænning og at se, hvilken rolle jeg skal have, siger den 31-årige nordmand.

Store forventninger fra Jesper Jensen

Meget skal gå galt, hvis Nora Mørk ikke ender med at få en særdeles betydningsfuld rolle på det i forvejen stærke Esbjerg-mandskab.

Bagspilleren er kommet til Danmark med et cv, som de færreste kan prale af. På klubplan har hun vundet Champions League hele seks gange, og med landsholdet har hun også kunnet kalde sig både verdensmester og europamester flere gange.

Og det er da heller ikke uden forventninger, at Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, har budt den norske stjernespiller velkommen.

- Vi vil gerne have hende til at flytte vores kultur i forhold til noget vindermentalitet, men også i forhold til den forståelse og erfaring, hun bringer ind i spillet. Vi har en rigtigt, rigtigt dygtig trup, og jeg tror, at vi med tilføjelsen af hende kan få endnu mere ud af den enkelte spiller.

- Noras medspillere vil altid lige blive fem procent bedre, fordi hun har så god en timing med sine medspillere og med bolden. Den sikkerhed og rutine, hun kan tilføre, gør bare, at hendes medspillere alle vil blive bedre.

Fremhæver vindermentalitet

Nora Mørk er kommet til Esbjerg fra Kristiansand, der har vundet de to seneste udgaver af Champions League. Tidligere har hun været i storklubber som Larvik, CSM Bukarest og Györ.

I de klubber har hun samlet erfaring til sig, som hun nu er klar til at dele ud af. Og så er der den særlige vindermentalitet, som nordmanden er i besiddelse af.

- Først og fremmest tror jeg, det handler om, at man altid skal være bange for at vinde. Man skal altid tro på, at man kan slå hvem som helst. Man skal selvfølgelig have respekt for sine modstandere, men man skal også have en god tro på sig selv og sit hold og udnytte det bedst muligt.

- Det handler om at være til stede, når det skal afgøres, og så handler det om at stole på sine holdkammerater. Det bliver enormt vigtigt, tror jeg, siger Nora Mørk.

I Team Esbjerg bliver Nora Mørk den seneste tilføjelse af norske profiler. Hun bliver blandt andre holdkammerater med Henny Reistad, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Charlotte Solberg og Vilde Mortensen Ingstad, som hun kender fra landsholdet.