Håndbold

Svensk legende scorer landstrænerjob

Staffan Olsson overtager et hollandsk herrelandshold, der leverede flot ved den seneste slutrunde.

Det hollandske herrelandshold har sikret sig noget af en kapacitet til trænerposten.

Staffan Olsson tiltræder således stillingen 1. september og to år frem. Det skriver HandbalNL. Den svenske legende har været uden job, siden han forlod sin assistenttjans i Paris Saint-Germain i 2018.

Lyn-analyse

Det er et meget spændende match. Holland viste alle ved det seneste mesterskab, at de er gjort af noget specielt. Med Luc Steins og Kay Smits som de store frontfigurer løfter de sig stille og roligt. Hvis det bedste sker, kommer Staffan Olsson til at udvikle det hollandske landshold.

Hans første opgave bliver en EM-kvalifikationskamp mod Belgien i midten af oktober. Her er Holland - foruden Belgien - i pulje med Kroatien og Grækenland, hvorfor det må forventes, at holdet kvalificerer sig.

De to bedste hold er sikre på at komme med til EM i 2024, som spilles i Tyskland.

Staffan Olsson havde fra 2008 til 2016 ansvaret for det svenske landshold sammen med Ola Lindgren, hvor en sølvmedalje ved OL i 2012 blev højdepunktet.

Hollands herrer er i fremgang, og de viste sig flot frem ved den seneste slutrunde, hvor de slog både Ungarn og Portugal i gruppespillet.

Det blev siden til et exit i mellemrunden.

Staffan Olsson er givetvis mest kendt for sin karriere som spiller, hvor han vandt et hav af medaljer og i mange år blev regnet blandt verdens bedste håndboldsspillere.