Gudmundsson tilbage i Danmark - får stor ros af spillerne efter kort tid

Den tidligere danske landstræner er været i gang i en uge i Fredericia HK, og spillerne er allerede ret imponerede over ham.

- Jeg er mere eller mindre den samme Gudmundur.

Sådan indleder Gudmundur Gudmundsson selv, efter han har været tilbage i dansk håndbold i en uge efter flere års fravær. Den islandske træner har nemlig overtaget styrepinden i Fredericia HK.

Og her har spillerne godt kunne mærke, at det er en træner med en særlig taktisk snilde og international erfaring, der er kommet til.

- Det er en meget, meget dygtig træner, som har mange ambitioner på sine egne og vores vegne. Han er ekstremt professionel, arbejdsom og grundig, siger målmanden Emil Tellerup til TV 2 SPORT.

- Han g√•r i dybden med tingene og g√łr sig meget umage, og vi f√•r gjort tingene meget grundigt. Der er ingen tvivl om, at det er stort for klubben (at Gudmundsson er kommet til som tr√¶ner, red.).

- Det er et udtryk for, at klubben er i gang med at udvikle sig mod et h√łjere luftlag, hvor man kan tiltr√¶kke navne, der har en anden kaliber, end man tidligere har kunnet.

Har fået stor opbakning fra start

Det er ikke kun spillerne, der ser det som noget stort, at den islandske træner nu står i spidsen for klubben.

Til Fredericias to f√łrste tr√¶ningskampe var der omkring 700 tilskuere i hallen, og det beviser bare, at klubben har stor opbakning, lyder det fra Gudmundsson.

- Der har været en fantastisk stemning. Det er godt for os og for spillerne, når vi får den her opbakning, så det har været dejligt.

- H√•ndbold er virkelig stort i Danmark, og jeg ser, at interessen stiger. Landsholdet har f√•et fantastiske resultater, og det hj√¶lper selvf√łlgelig. Og vi har set, at der kommer store profiler tilbage til Danmark, og s√• stiger interessen endnu mere, siger Gudmundsson.

Skal dobbeltjobbe

Fredericia HK blev nummer seks i grundspillet i sidste sæson, men den islandske træner har efter sin korte tid i klubben endnu ikke lagt sig fast på, hvad den kommende sæsons målsætning bliver.

Gudmundur Gudmundsson trænede det danske herrelandshold fra 2014 til 2017. Derudover har han også stået i spidsen for GOG og Rhein-Neckar Löwen og er fortsat islandsk landstræner.

Han forlængede sin kontrakt med landsholdet i marts, og derfor kommer han til at dobbeltjobbe hos Island og Fredericia i minimum to år.

Fredericia HK indleder sin sæson i håndboldligaen 2. september på hjemmebane mod Skanderborg Aarhus.