Håndbold

Endnu en dansk landsholdsprofil er på vej hjem

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter Henrik Toft Hansen til sommer fra franske Paris til danske Mors-Thy.

Mikkel Hansen gør det om et par uger, Niklas Landin, Rasmus Lauge og Simon Hald gør det næste sommer, og snart stiller Henrik Toft Hansen sig også op i rækken af danske landsholdsspillere, der vender hjem.

Det erfarer TV 2 SPORT.

Men modsat flere af sine landsholdskammerater bliver det ikke på et af topholdene i Danmark, at Henrik Toft Hansen fra næste sommer kommer til at husere. I stedet vender han hjem til sin vestjyske hjemegn og har skrevet kontrakt med Mors-Thy Håndbold.

Hverken Henrik Toft Hansen eller Mors-Thy ønsker at kommentere historien, men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er aftalen mellem parterne på plads og gælder fra sommeren 2023.

Fra Roslev til Europas top

I snart 10 år har 35-årige Henrik Toft Hansen spillet på nogle af de største adresser i europæisk håndbold. To år i HSV Hamburg fra 2013 til 2015 blev efterfulgt af tre sæsoner i Flensburg-Handewitt, inden den danske landsholdsstreg i 2018 skiftede til franske Paris, hvor hans kontrakt gælder frem til næste sommer.

Han har vundet OL-guld, VM-guld og EM-guld med landsholdet, været tysk og fransk mester - det sidste de seneste fire år i træk - men inden han blev en landsholdsstjerne, som små drenge med store drømme vil have autografer af, var han selv en lille dreng med en håndbold i hånden.

Først i barndomsklubben HRH 74 Roslev i Salling, inden han som ungdomsspiller tog videre til HF Mors - den ene af Mors-Thy Håndbolds to moderklubber.

Her nåede han også at optræde som senior, inden først Aalborg, så AG København, samt Bjerringbro-Silkeborg og siden det store udland hev ham væk fra den hjemegn, som han altså nu snart vender tilbage til.

Mors-Thy nåede slutspillet i den forgangne sæson og sluttede som nummer seks.

Den nye håndboldsæson begynder 23. august med Super Cup-opgørene mellem mestrene og pokalvinderne hos både mænd og kvinder.