- Det er meget, meget sjældent, vi ser en som ham

Færøernes Oli Mittun har scoret voldsomme 50 mål i 4 kampe. A-landstræner Peter Bredsdorff-Larsen kalder ham "ekstraordinær".

Der er store talenter, og så er der RIGTIG store talenter. Færøske Oli Mittun tilhører den sidste kategori.

Den 17-årige færing er lige nu med til EM for det færøske U18-landshold, hvor han på bare fire kampe har scoret intet mindre end 50 mål.

Mittuns vilde statistikker har formentlig fået flere til at spærre øjnene op. Men for Færøernes danske A-landstræner, Peter Bredsdorff-Larsen, kommer det ikke som nogen stor overraskelse.

- Han har spillet til det niveau, vi ved han har. Det er meget, meget sjældent, vi ser en spiller, der så gør en så stor forskel. Han er en inspirerende spiller.

- Her har vi et ekstraordinært talent, som også er en klar kandidat til at blive mesterskabets MVP (mest værdifulde spiller, red.), siger Peter Bredsdorff-Larsen til TV 2 SPORT.

Landstræneren fortæller samtidig, at Mittun, der spiller venstre back, er en del af et ungdomslandshold, der indeholder flere store talenter.

En stor inspirationskilde

De flotte præstationer fra Mittun bliver kun vildere af, at han er blandt de yngste spillere i U18-rækken.

En alder, der dog ikke har vist sig at være en hindring, da han allerede tidligere på året også var en del af U20-landsholdet. Her spillede han også en fremtrædende rolle.

Ifølge Bredsdorff-Larsen skyldes det, at hans kvaliteter ligger andre steder end på fysikken.

- Han er ikke en spiller med den største fysisk. Han er spilleren med den største hurtighed. Derfor er han også en stor inspirationskilde for mange andre spillere. Han er en meget moderne spiller, der er fintestærk og klarer sig på sin fart.

- Han er meget inspirerende, siger landstræneren.

Kan spille på alle landshold

Når man er så god som Mittun, er det uundgåeligt, at der kommer spørgsmål om, hvornår han er klar til at spille på "det rigtige" landshold.

Det ved Bredsdorff-Larsen godt, og det er da også noget, der bliver snakket om.

- Han er så dygtig og ung, at han kan spille på alle landshold. Men vi skal selvfølgelig huske at passe godt på Oli Mittun, siger han.

Færøerne formåede - på trods af Mittuns storspil - ikke at spille sig videre til vindernes slutspil ved U18-EM. Til gengæld har både U18- og U20-landsholdet kvalificeret sig til VM, hvorfor det har været et stort halvår for Færøerne.

Mittun spiller til dagligt i færøske H71, men han skifter snart til den svenske klub Sävehof.