Håndbold

Henrik Toft tog selv kontakt til Mors-Thy

Fra sommeren 2023 vil Henrik Toft Hansen være at finde i den danske håndboldliga, hvor han skal tørne ud for Mors-Thy.

Når en stor stjerne skifter klub, vil de fleste nok tænke, at han er blevet kontaktet af den klub, der gerne ville have fingrene i ham.

Sådan er det også oftest, men for Henrik Toft Hansen, der netop er blevet præsenteret i Mors-Thy, var det anderledes.

- Jeg er i den situation, at jeg gerne vil hjem efter mange år i udlandet. Jeg har stiftet familie, og vi vil gerne hjem og have en base. Derfra begyndte tankerne om, hvor basen skulle være, og det har hele tiden været med tanke på det område, hvor Mors-Thy ligger.

- Derfor var det nærliggende at banke på og høre, hvad de havde af fremtidsplaner. Det var heldigvis nogle fremtidsplaner, jeg godt kunne se mig selv i, siger Henrik Toft Hansen til TV 2 SPORT.

Så du tog altså selv kontakt til dem?

- Ja. Jeg har hele tiden haft en fin kommunikation med dem gennem årene, da min lillebror Allan har spillet der i flere år. Så det var nærliggende lige at høre, hvad de havde af planer, siger han med et smil.

Klubben har betydet meget

Den danske landsholdsprofil er blevet udstyret med en treårig kontrakt, der løber fra sommeren 2023.

Sommeren 2023 bliver dog ikke første gang, at Toft trækker den blå trøje over hovedet.

Stregspilleren spillede nemlig sine første seniorår i klubben HF Mors – den ene af Mors-Thy Håndbolds to moderklubber – hvor han forinden også spillede som ungdomsspiller. Og den del spillede naturligvis også ind på klubvalget.

- Mors-Thy – eller HF Mors, som jeg spillede i dengang – har virkelig betydet meget for mig.

- Derfor synes jeg, det er fedt at komme tilbage til rødderne og komme tilbage til området, hvor jeg har fået en masse erfaringer, siger Henrik Toft Hansen.

Mors-Thy nåede slutspillet i den forgangne sæson og sluttede som nummer seks. Henrik Toft Hansen kommer til klubben fra franske Paris.