Håndbold

Toft forklarer skifte fra toppen af Europa til Mors-Thy

Efter flere år i europæiske storklubber skal Henrik Toft næste år tørne ud for Mors-Thy.

De færreste bliver fortørnede, hvis man understreger den massive forskel på Paris og Nykøbing Mors. Og mægtige PSG og Mors-Thy, der i den forgangne sæson blev nummer seks i den danske liga.

Efter ti år i udlandet hos HSV, Flensburg-Handewitt og Paris Saint-Germain vender Henrik Toft Hansen næste sommer hjem til den danske liga.

Han vender tilbage til Mors-Thy, hvor han professionelle seniorkarriere startede. Samtidig afviser han, at det var et spørgsmål om manglende tilbud, der gjorde, at valget faldt på Mors-Thy og ikke en storklub som for eksempel Aalborg Håndbold, der blandt mange andre har hentet stjernespilleren Mikkel Hansen hjem.

- Jeg har selvfølgelig undersøgt mulighederne, og jeg er klar over, det bliver en vanvittigt fed liga at komme hjem til. Mange vender hjem, og flere klubber hopper heldigvis med på vognen. Håndbold i Danmark begynder at få rigtig meget opmærksomhed, siger Henrik Toft til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig har der været flere overvejelser inde over, men hele pakken med Mors-Thy - at familien kan komme hjem og få en god base, og jeg samtidig kan være en del af et spændende projekt, hvor jeg kan være med til at løfte Mors-Thy på flere niveauer - passer rigtig godt for mig og min familie.

Stjerner vender hjem til topklubber

Landsholdskollegaerne Rasmus Lauge, Niklas Landin og Simon Hald vender ligeledes tilbage til den danske liga næste sommer. Lauge vender hjem til BSH, mens Landin og Hald har valgt storsatsende Aalborg.

Klubbernes meritter taler et tydeligt sprog om, at det er en lidt anden hylde, Toft lander på. Pokaltriumfen i 2021 er klubbens eneste titel.

- Der er stadig ting at vinde. Jeg bliver aldrig mæt af at vinde. Først og fremmest ville jeg gerne hjem til Mors-Thy og bidrage med en masse erfaring. Det er et rigtig godt hold at vende hjem til, siger Toft.

- De har før vist, at de kan vinde. Pokalturneringen har de vundet for nylig. Jeg håber på, jeg kan være med til at gøre, at vi kan vinde en masse håndboldkampe, og så må vi se, hvor det bærer henad.

Rettede Champions League-kommentar

Siden slutspillets indtog i danske håndbold i 2010 har Mors-Thy tre gange været blandt rækkens otte bedste hold.

Senest altså i den forgangne sæson, hvor klubben var fem point fra en plads i DM-semifinalerne. Men tilgangen af Henrik Toft fra sommeren 2023 giver tro på meget mere.

- Vi forventer at komme længere op ad stigen. De seneste to sæsoner har været fantastiske for os. Vi er kommet to trin op, og vi skal længere op, siger salgsdirektør HP Madsen til TV 2 SPORT.

- En af de første gange, hvor jeg talte med Henrik, sagde han, at han havde ét skud tilbage i bøssen til at vinde Champions League. Så sagde jeg: ”Det kan jeg ikke helt forstå, for vi snakker vist om en treårig aftale, gør vi ikke det?” Det er de forventninger, jeg har til Henrik. Ej, jeg ved ikke, om jeg har forventninger om, at vi skal vinde Champions League, men jeg har forventninger om, at han giver sig fuldt ud.

Henrik Toft Hansen har vundet stort set alt, der er at vinde. Det danske, tyske og franske mesterskab på klubplan samt EM, VM og OL med det danske landsholdet.

Derfor bliver hans sidste sæson i PSG formentlig sidste chance for at vinde Champions League.

- Jeg har desværre ikke vundet Champions League endnu. Det håber jeg stadig, jeg kan gøre i min karriere. Vi må se, om det bliver med Paris i denne sæson. Ellers må vi jo få arbejdshandskerne på hjemme i Mors-Thy, siger han - efter ovennævnte samtale med HP Madsen.