Håndbold

Ekspert hylder norsk stjerne efter debut

Nora Mørk mener, at holdet bliver endnu bedre, når flere store profiler kommer tilbage fra skader.

Den norske stjerne Nora Mørk er i den grad stemplet ind i dansk håndbold.

Tirsdag aften fik hun sin debut for Esbjerg Håndbold, der vandt Super Cuppen over Odense. Her blev hun topscorer med ni mål og leverede adskillige assist.

Derfor var håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen også begejstret over, hvad han så.

- Jeg blev mindet om, hvor dygtig en spiller Nora Mørk er, og hvor stor en betydning hun har for de hold, hun spiller på. Det var helt tydeligt et Esbjerg-hold, der sprudlede anført af Nora Mørk.

- I starten var det som målscorer og senere iscenesatte hun sine medspillere. Det var en imponerende måde at åbne sæsonen på, siger Peter Bruun.

Super Cuppen er et opgør mellem pokalvinderen og mestrene fra den seneste sæson. Esbjerg vandt med hele 36-25.

"Vi bliver farlige"

Nora Mørk blev hentet til fra norske Vipers Kristiansand inden sæsonen, og hovedpersonen tøvede ikke med at blåstemple sin debut.

- Det var den perfekte start. Det var så dejligt at spille her foran så mange mennesker og starte med at knuse Odense. Jeg havde frygtet, at det ville blive svært, men hver og en leverede, og vi bliver endnu stærkere, når vi får spillere tilbage fra skader, siger hun.

Sejren blev sikret uden store stjerner som Henny Reistad og Mette Tranborg, og derfor kan vi forvente at se et endnu stærkere Esbjerg-hold, som sæsonen skrider frem.

- Vi bliver farlige, når vi får de skadede spillere tilbage. Vi er utroligt glade for at spille sådan en kamp, for vi har spillet træningskampe, der er gået lidt op og ned. Det var fedt, lyder det fra Nora Mørk.

I sidste sæson blev Odense Håndbold mestre efter en højdramatisk finaleserie, som blev vundet med ét mål i den afgørende, tredje kamp.

Team Esbjerg kunne til gengæld glæde sig over sejr i pokalturneringen. Ligaen begynder den 30. august.