Håndbold

Team Esbjerg på rov i Viborg - henter landsholdskeeper

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter endnu en landsholdsspiller til Jesper Jensens Team Esbjerg.

Landsholdskeeperen Anna Kristensen er tabt for Viborg HK.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har det 21-årige stortalent meddelt sine holdkammerater og klubben, at hun forlader Viborg til sommer, når hendes nuværende kontrakt udløber.

I stedet skifter hun til Team Esbjerg, erfarer TV 2 SPORT.

Anna Kristensen har gjort kometkarriere, siden hun i 2019 tog fra Skanderborg til Viborg. Samme år fik hun debut på landsholdet, hvor det foreløbig er blevet til 12 A-landskampe - senest i april i EM-kvalifikationen.

Det er også blevet til en enkelt slutrundekamp - ved EM på hjemmebane i 2020 mod Frankrig - men Viborg-keeperen har indtil videre mest stået bag Sandra Toft og Althea Reinhardt i køen, når holdet til slutrunderne er blevet sat.

Team Esbjerg har ifølge TV 2 SPORTs oplysninger længe været ude efter Anna Kristensen.

Senest forsøgte vestjyderne for nylig at købe keeperen fri af hendes kontrakt i Viborg, da det stod klart for Esbjerg-lejren, at tyske Dinah Eckerle er gravid og næppe kommer i denne kamp denne sæson.

Viborg-ledelsen sagde dog nej til at sælge, og Esbjerg købte i stedet landsholdsbobleren Amalie Milling af København Håndbold.

Men til sommer kan Viborg ikke længere sige nej. Anna Kristensens kontrakt udløber, og derfor kan andre klubber snuppe hende uden overgangssum.

Det har både Team Esbjerg og Ikast Håndbold ifølge TV 2 SPORTs oplysninger været meget interesserede i, men Anna Kristensen har valgt vestjyderne og de nykårede vindere af tirsdagens Super Cup.

TV 2 SPORT har forsøgt at få Team Esbjerg, Viborg og Anna Kristensen i tale om skiftet, men ingen af parterne har i dag ønsket at kommentere keeperkometens fremtid.

Anna Kristensen er den tredje danske landsholdsspiller inden for et år, der forlader Viborg, som denne sommer har sagt farvel til både Kristina Jørgensen og Line Haugsted.

Team Esbjerg har derimod - udover Amalie Milling - også hentet landsholdsstregen Kathrine Heindahl som forstærkning til den nye sæson.