Håndbold

Q&A: Hvorfor vil TV 2 nu sende håndboldkampe på PLAY?

Ambitionen er at sende op mod 100 håndboldkampe fra den danske liga på TV 2 PLAY i den nye sæson.

Hele 144 liga- eller pokalkampe fra dansk håndbold sendte TV 2 sidste sæson - og ambitionen er at sende endnu flere i fremtiden.

Derfor har TV 2 valgt at give TV 2 PLAY en helt central rolle i håndbolddækningen i den kommende sæson.

Op mod 100 kampe vil efter planen blive sendt eksklusivt på TV 2 PLAY i den kommende sæson, og samlet vil TV 2 komme til at sende markant flere kampe end tidligere med håndbold på både TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Én fotograf og én kommentator

Alene i september måned er i alt 20 kampe fra herre- og kvindeligaen allerede programsat til at blive sendt eksklusivt på PLAY samtidig med, at der også fortsat bliver sendt en del kampe på TV 2 og TV 2 SPORT.

En PLAY-kamp er med et mindre teknisk setup end de kampe, der bliver sendt på TV 2 og TV 2 SPORT. Kampene på PLAY bliver som udgangspunkt produceret af én fotograf i hallen og med én kommentator, som sidder på TV 2 i Odense og kommenterer kampen.

Samtidig vil der på TV 2 PLAY ikke være studieudsendelser før og efter kampen eller lyd på timeouts, som der er – og fortsat vil være – til kampe på TV 2 og TV 2 SPORT.

Vi har samlet en række spørgsmål og svar omkring håndbold på TV 2 PLAY herunder.

Den første ligakamp eksklusivt på TV 2 PLAY bliver sendt lørdag aften, hvor Odense og København mødes i Kvindeligaen. Se kampen direkte på TV 2 PLAY fra klokken 17.55.

Få svar på dine spørgsmål om håndbold på TV 2 PLAY

Hvorfor sender TV 2 i denne sæson håndboldkampe, der kun kan ses på PLAY?

TV 2 bruger rigtig mange penge på at sende håndbold, og det vil vi fortsætte med. Men vi vil rigtig gerne vise så meget håndbold som muligt for de penge, vi bruger.

Der er naturligt nok en grænse for, hvor mange håndboldkampe vi kan sende på fx TV 2 og TV 2 SPORT, hvor mange andre sportsgrene og programmer også skal have plads i sendefladen. TV 2 har mange sportsrettigheder, og for at kunne udnytte dem bedst, viser vi en masse sport unikt på TV 2 PLAY.  

Samtidig kan vi se, at flere og flere danskere flytter fra traditionelt 'flow-tv' og over på streaming. Derfor giver det mening nu at begynde at sende nogle kampe kun på TV 2 PLAY.

Hvorfor sender TV 2 ikke lige så mange kampe på SPORT som tidligere sæsoner?

Fordi vi gerne vil sende endnu flere håndboldkampe for pengene. 

Der vil stadigvæk være masser af håndbold på både TV 2 og TV 2 SPORT - og med kampene på TV 2 PLAY kommer TV 2 samlet set til at sende flere håndboldkampe end tidligere. 

Ambitionen er at sende helt op mod 100 kampe i den kommende sæson udelukkende på TV 2 PLAY - og samtidig stadig mange kampe på TV 2 og TV 2 SPORT. 

Sidste år sendte TV 2 144 liga- og pokalkampe på enten TV 2 eller TV 2 SPORT, selv om vi kun er forpligtet til at sende 30 kampe på TV 2 og 60 kampe på TV 2 SPORT i den tv-aftale, der er lavet med klubbernes organisation Divisionsforeningen og Dansk Håndbold Forbund. Så TV 2 sender allerede rigtig meget håndbold - og vi vil gerne sende endnu mere i den kommende sæson. 

Jeg har allerede TV 2 SPORT for at kunne se håndbold. Hvorfor tvinger I mig nu til også at få TV 2 PLAY?

TV 2 tvinger ikke nogen til noget.

Der er fortsat håndbold på TV 2 og TV 2 SPORT, men hvis du vil have det helt store udvalg af håndbold og kunne se alle de mange kampe, som vi planlægger at sende i denne sæson, skal du have adgang til 'Favorit + Sport'-pakken på TV 2 PLAY.

Så får du via TV 2 PLAY adgang til både at se de kampe, der bliver sendt eksklusivt på TV 2 PLAY, og alle de kampe, som vi stadig sender på TV 2 og TV 2 SPORT. 

Jeg har kabel-tv og er ikke interesseret i en streamingløsning. Men jeg vil gerne stadig se håndbold

Du vil fortsat kunne se håndbold på TV 2 og TV 2 SPORT via kabel-tv, men hvis du vil se det helt store udvalg af håndboldkampe, skal du have 'Favorit + Sport'-pakken på TV 2 PLAY.

Hvorfor er det ikke samme setup på PLAY-kampene som på SPORT og TV 2?

Fordi det er for dyrt.

Vi mener i al beskedenhed selv, at vi er nogle af de bedste i verden til at producere håndbold, men vores normale produktioner til flow-tv er for dyre til, at det på nogen måde kan hænge sammen at bruge samme produktion til alle de mange PLAY-kampe, vi vil sende.

Derfor vil der – i hvert fald foreløbig – ikke være studier rundt om kampene på PLAY, ligesom der ikke er lyd på timeouts og dommerlyd. I første omgang er der også kun én kommentator til en kamp og én fotograf i hallen. 

Vi forsøger hele tiden at udvikle nye måder at producere kampe på, og vi håber selvfølgelig, at det på sigt bliver muligt for os at udvide vores setup på PLAY.

Vil TV 2 nu nedprioritere håndbold fremover?

Nej, det vil vi ikke.

Der er næppe nogen tv-station i verden, der har investeret så mange penge i at levere god håndbold til seerne, som vi har – i mange, mange år. Med kæmpe succes. Men mange danskere er allerede flyttet fra flow til stream, mange flere følger efter, så det gør vi også nu.

Vi sender stadig kampe på TV 2, vi sender stadig kampe på TV 2 SPORT - nu bruger vi bare nogle af de mange penge, som vi anvender på håndbold, på at sende endnu flere kampe på PLAY.

Hvis du som seer sørger for at have både TV 2 og TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, så vil du opleve, at du får mange flere kampe.

Bruger TV 2 færre penge på at sende håndbold i denne sæson end tidligere?

Hensigten er ikke at bruge færre penge. Ambitionen er at kunne sende flere kampe for den samme pulje penge, og vi vil gerne vise håndboldfolket, at hvis de også følger med over på PLAY, så vil de få meget mere håndbold.

Hvorfor sender TV 2 ikke flere kampe med ”mit” hold?

I forbindelse med hver håndboldrunde vælger TV 2 ud fra en redaktionel vurdering, hvilke kampe der er de vigtigste og mest spændende. Det er som udgangspunkt dem, vi viser.

Men der er mange faktorer i spil, når TV 2 tilbyder klubberne en tv-kamp. Kan og vil klubberne fx spille den dag, hvor TV 2 har plads i sendefladen? Eller er deres hal fx ikke ledig den dag?

TV 2 er ikke for eller imod nogle bestemte hold.

Hvordan får jeg så adgang til at se håndbold på TV 2 PLAY?

Du skal have 'Favorit + Sport'-pakken på TV 2 PLAY for at kunne se alle håndboldkampe på PLAY. 

Du opretter dig på TV 2 PLAY ved at klikke HER

Når du har tegnet et abonnement på TV 2 PLAY, kan du tilgå din PLAY-konto enten via browser på din computer eller via TV 2 PLAYs app, som findes både til Apple- og Android-telefoner og til en række smart-tv'er.