Håndbold

Traditionsrig klub truet af konkurs

Spillerne har ikke fået løn for august.

Artiklen er opdateret med citat fra Daniel Svensson, daværende direktør i klubben.

Situationen hos Ajax Københavns herrehold er alvorlig. Selskabet bag 1. divisionsklubben er truet af konkurs.

Det bekræfter bestyrelsesformand Henrik Ritlov over for TV 2 SPORT.

- Det er fuldstændig korrekt. Vi er i en overlevelseskamp, og vi har også fået en konkursbegæring fra Skat. Det er den, vi nu prøver at tage hånd om, siger Henrik Ritlov.

Konkursbegæringen giver den traditionsrige klub indtil 20. september. Ellers kan der ikke længere blive spillet 1. divisionshåndbold i Ajax København.

Sjællandske Medier kunne lørdag fortælle, at klubben mangler at udbetale løn. Henrik Ritlov oplyser til TV 2 SPORT, at der er tale om lønnen for august måned.

Det vil være tragisk

Bestyrelsesformand Henrik Ritlov om en eventuel konkurs

- Vi har ikke betalt lønninger den her gang, fordi vi skulle finde ud af, hvor vi står. Vi er nogle stykker, som spytter lidt i kassen, så vi kan betale vores spillere på tirsdag eller onsdag.

- Vi har snakket med spillerne, der er utroligt kede af det. Det er vi også. Der bør være et 1. divisionshold i København, som har potentiale til at gå i den bedste liga.

- Helt uacceptabelt

Sjællandske medier skriver også, at spillertruppen ikke har været forsikret i månedsvis, selvom det er et krav i standardkontrakten. Bestyrelsesformanden mener dog ikke, at det er korrekt.

Han oplyser til TV 2 SPORT, at spillerne har været forsikret hele vejen igennem. Ritlov indrømmer dog, at det ikke har indbefattet en ulykkesforsikring, hvilket han beklager.

Den manglende forsikring er de dybt rystede over i Håndbold Spiller Foreningen.

- Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at spillerne har spillet i lang tid uden at være forsikret. Det må ikke ske, siger direktør i Håndbold Spiller Foreningen Torben Vinther til Sjællandske medier.

Inden klubbens første kamp fredag kom der styr på forsikringsdelen, siger Henrik Ritlov.

Direktøren er stoppet

Klubbens forhenværende direktør Daniel Svensson tog afsked med klubben for nylig. Han er nemlig blevet kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

- Da jeg ikke er ansat i Ajax længere, kan jeg ikke udtale mig omkring klubben. Jeg vil derfor henvise til, at du henvender dig til bestyrelsesformand Henrik Ritlov, skriver Daniel Svensson til TV 2 SPORT.

Henrik Ritlov har siden Daniel Svenssons afsked igangsat en redningsplan sammen med resten af bestyrelsen.

- Det vil være tragisk for både 1. division og Danmarks største håndboldklub, Ajax, hvis det ender med en konkurs. Vi er allermest kede af det på spillernes vegne. Holdmoralen er høj, så vi vil gøre rigtig meget, siger bestyrelsesformanden.

Søndag er der krisemøde i Ajax, hvor økonomien og den truende konkurs skal diskuteres.