Håndbold

Lindberg jagter rekord, han aldrig troede var mulig

All Time-scoringsrekorden i Bundesligaen er efterhånden inden for Hans Lindbergs rækkevidde.

Hans Lindberg er 41 år gammel. Han har spillet på nogle af de største adresser i verden, og han har vundet næsten alt, der kan vindes.

Men han er stadig sulten på mere.

Füchse Berlin-spilleren sætter sig fortsat nye mål, og et af de helt store er scoringsrekorden i Bundesligaen. En rekord, han faktisk slet ikke troede ville være realistisk at jagte.

- Jeg mangler omkring 146 mål (inden søndagens kamp, red.). Så der er ikke så langt. Så selvfølgelig fylder det noget. Det var en titel, jeg måske aldrig nogensinde troede, jeg ville komme i nærheden af, siger Lindberg til TV 2 SPORT.

- Men lige pludselig er det alligevel kommet dertil, hvor jeg faktisk har det inden for rækkevidde. Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle spille, indtil jeg blev 42, som jeg gør til sommer. Jeg vil gøre mit til, at jeg i den her sæson kommer tættere på og måske endda overtager den.

Sydkoreanske Yoon Kyung-shin sidder på rekorden for flest scorede mål i Bundesligaen. Han har scoret imponerende 2905 mål. Søndag tilføjede Lindberg 12 mål til sin total, da han storspillede i sejren over Frisch Auf Göppingen.

Passer godt på sin krop

De mange scoringer i den bedste tyske håndboldliga vidner naturligvis om, hvor dygtig en håndboldspiller Hans Lindberg er.

Derudover hjælper det naturligvis også, at han - som han selv påpeger - har spillet med i mange år, og at hans krop fortsat kan være med på det højeste niveau, selvom han har rundet 41 somre.

Lindberg nævner, at det overrasker ham. Men hvorfor det?

- Der er mange ting, der spiller ind. Rent sportsligt er det ikke altid, at kroppen kan holde til at være med på det niveau i den alder.

- Men jeg synes, min krop har det godt nu, og jeg føler, at jeg er god til at passe på den, siger Lindberg.

Hans Lindberg har spillet i Bundesligaen siden 2007, hvor han skiftede til Hamborg. Siden 2016 har han spillet i Füchse Berlin.