Håndbold

Truppen er forarget og føler sig svigtet over "uforsvarlig" situation

Spillerne og træneren hos Ajax Københavns herrehold har haft flere søvnløse nætter de seneste par dage.

Kort før, Ajax København-spillerne løb på banen til sæsonens første kamp i fredags, tikkede en kedelig nyhed ind.

Her fik de nemlig at vide, at de ikke havde en ulykkesforsikring, som klubben ellers har ansvaret for at få tegnet til spillerne.

Daniel Svensson, forhenværende direktør i Ajax København, har lagt sig fladt ned og undskyldt for de manglende forsikringer, men internt i truppen er det ikke noget, der bare lige bliver glemt. Den kedelige nyhed har således påvirket både spillerne og træneren.

- Jeg var forarget, da jeg fandt ud af det (de manglende forsikringer, red.). Det er ikke et spørgsmål om penge, det er et spørgsmål om vores sundhed. Det kan man slet ikke være bekendt ikke at have på plads. Det er dybt uforsvarligt at sende os i spil, når der ikke har været styr på de ting, siger bagspilleren Frederik Elmkjær Hansen til TV 2 SPORT.

De manglende forsikringer er som bekendt ikke det eneste, herreholdet i Ajax København kæmper med lige nu. Den traditionsrige klub er konkurstruet og skal finde mellem 1,5 og 1,8 millioner kroner inden den 20. september.

Og det faktum, at spillerne ikke har fået løn, skaber en svær balance.

- Det er en speciel situation. Vi får ikke løn, og i fredags fandt vi ud af, der ikke har været forsikringer. Så man føler en form for svigt, fordi vi ikke har været informeret om det tidligere.

- Der er nogle spillere, der ikke har fået løn for juli og august. Men for de fleste drejer det sig om august, og vi skal så have vores penge inden på fredag, ellers er jeg ret sikker på, at folk er fritstillet, siger Frederik Elmkjær Hansen.

"Vi ved alle sammen godt, der er meget på spil lige nu"

Han bliver bakket op af holdets cheftræner, Mathias Albrechtsen.

- Det stiller os i en rigtig svær situation, for der er ingen tvivl om, at der kommer en masse tanker, når man får revet gulvtæppet væk under en. Den situation, som alle drengene står i, er en stor og svær balance at lægge til side for derefter at gå ind og træne håndbold.

- Så vi har brugt meget tid på at få taget nogle samtaler det seneste stykke tid. Der har været mange hårde stunder, men vi møder stadigvæk op og træner og gør alt for, at vi kan overleve. Vi kæmper for det, siger træneren til TV 2 SPORT.

Umiddelbart tyder det dog på, at Albrechtsen har fået sin trup til at holde nogenlunde fokus på den runde harpiksbold.

- Det er meget specielt at skulle rende rundt her og træne, som om intet er hændt. Vi ved alle sammen godt, der er meget på spil lige nu. Det er svært, men vi har aftalt, at håndbold er i fokus, når vi træder ind i den her hal, siger bagspilleren Brandur Halgirsson.

Direktør lægger sig fladt ned

TV 2 SPORT har også talt med Daniel Svensson, der for nylig var direktør i 1. divionsklubben.

Svensson, der også er håndboldekspert hos TV 2, sagde i sommer sin stilling op hos Ajax København, og den 15. september starter han som kommerciel direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark.

Han medgiver, at en del af ansvaret for de manglende forsikringer var hans:

- Jeg har selv været meget skadet som spiller, hvor jeg havde seks knæoperationer, så det er noget, der går mig meget på sinde. Jeg beklager rigtig meget det, der er sket, og jeg er ked af det på spillernes vegne. Jeg kan ikke gøre andet end at lægge mig fladt ned, siger den tidligere håndboldspiller til TV 2 SPORT.

Herreholdet hos Ajax København skal i skifteretten den 20. september, og inden da skal de gerne have fået styr på økonomien for ikke at blive erklæret konkurs.