Håndbold

Hørt i Hallen: Landsholdsspiller forlænger med Flensburg

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Der sker en masse i det ganske danske håndboldland, og vi på TV 2 SPORT har i efteråret 2022 efter bedste evne forsøgt at holde jer, kære læsere, så opdaterede som muligt.

I dette format, som vi kalder 'Hørt i Hallen', var der nyheder, beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Fra 1. december sætter vi denne artikel og opdateringerne på standby, da vi gerne vil gentænke formatet.

Hørt i Hallen 2022/2023

 1. Nov.

  1. Lasse Møller bliver i Flensburg

   Den danske landsholdsspiller Lasse Møller fortsætter i den tyske storklub Flensburg-Handewitt. 

   26-årige Møller, der i år har kæmpet sig tilbage ovenpå en lang skadespause, har forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2026.

   - Jeg føler mig utrolig godt tilpas her og ser et stort potentiale i det her unge hold. Selv i den tid, hvor jeg var skadet, henvendte klubben sig til mig og udtrykte en klar forpligtelse overfor mig. For mig var der ingen tvivl om, at jeg naturligvis vil blive og fortsætte samarbejde, siger Lasse Møller til klubbens hjemmeside.

  2. Aalborg henter svensk keeper

   Så er der sat navn på Niklas Landins kommende keeperkollega hos Aalborg Håndbold.

   Nordjyderne henter til sommer svenske Fabian Norsten, der kommer til fra Gummersbach i Tyskland. Og mens 22-årige Norsten - som Landin - drager mod nord til juli, så kan vi meget vel finde den nuværende Aalborg-målmand Simon Gade syd for grænsen i næste sæson. Det siger Gade til Nordjyske.

 2. Okt.

  1. Cheftræner forlænger i Ringkøbing

   Cheftræner Jesper Holmris har forlænget sin aftale med Ringkøbing Håndbold med yderligere to år. Han tager dermed en femte og sjette sæson i den vestjyske ligaklub.

   - Jeg nyder og sætter enorm stor pris på klubbens værdier og det gode samarbejde med ledelsen. Det har derfor ikke været nogen vanskelig beslutning fra min side og jeg ser frem til at stå i spidsen for de ærlige, ambitiøse og stolte vestjyder til 2025, siger Holmris.

  2. Skjern-anfører underskriver lang aftale

   Skjern-drengen Emil Bergholt elsker at være barndomsklubben, hvor hans far Henrik Bergholt er en mangeårig klublegende. 

   Måske bliver Emil Bergholt også det en dag. I hvert fald har den 25-årige stregspiller og Skjern-anfører netop forlænget sin kontrakt med Skjern fem år frem i tiden - til sommeren 2027. 

   - Jeg kan kun se mig selv spille i én klub i Danmark - og det er Skjern. Jeg udlever en drengedrøm i øjeblikket, og den har jeg ingen intentioner om at stoppe, siger Bergholt. 

  3. Wildbork vil videre

   København Håndbold siger farvel til bagspilleren Christina Wildbork, der ikke vender tilbage til klubben, når ligaen bliver genoptaget efter EM i november.

   -“Jeg ønsker at spille meget mere nu, hvor jeg er 100% fit. Derfor vil jeg finde en klub, hvor jeg kan bidrage mere, siger Wildbork i en pressemeddelelse fra klubben 

    

  4. Lykkegaard præsenteret i Ikast

   Forleden kunne TV 2 SPORT erfare, at Maria Lykkegaard skal afløse norske Vilde Johansen på stregen i Ikast Håndbold til næste sæson. 

   Nu er stregspilleren, der aldrig har spillet for andre end København Håndbold i seniorkarrieren, officielt blevet præsenteret i det midtjyske. Kontrakten er toårig, og Maria Lykkegaard har fået trøje nummer 18. 

  5. IHF tester system med tre dommere

   VM i klubhold - det såkaldte Super Globe - bliver spillet i denne uge i Saudi-Arabien, og det er med interessante nye tiltag på banen. 

   IHF - håndboldens internationale moderskib - vil nemlig teste et nyt system med tre dommere på banen samtidig, fortæller den danske dommer Per Olesen på Twitter.

   Ingen danske hold er denne gang med i Super Globe. Aalborg var med i 2021 og nåede semifinalen, inden holdet blev slået af ud tyske Magdeburg 

  6. Bagspiller forlader Aalborg

   Sebastian Henneberg skifter med øjeblikkelig virkning fra Aalborg Håndbold til nordmakedonske Eurofarm Pelister, hvor danske Lars Walther er cheftræner.

   Den 28-årige bagspiller nåede lidt over to sæsoner i det nordjyske, men de to sæsoner som var præget af to alvorlige knæskader for Henneberg. 

  7. Lodtrækning European League-gruppespil

   Der er trukket lod til den næstbedste europæiske turnering, European League.

   Og her skal Skanderborg Aarhus blandt andet op mod en del landsmænd i skikkelse af Mathias Gidsel, Hans Lindberg, Jacob Holm og Lasse Andersson hos Füchse Berlin.

   Østjyderne har derudover trukket Eurofarm Pelister, Motor Zaporozhye, Bidasoa Irun og Aguas Milaneza i gruppe D.

   Skjern Håndbold er endt i gruppe C med Granollers, Balatonfüredi, Sporting, Nexe og Alpla Hard.

  8. Viborg henter tre talenter

   Traditionsklubben har præsenteret tre unge spillere til den kommende sæson:

   • Den 18-årige bagspiller Jana Mittún fra Færøerne.
   • Den 18-årige målvogter Ida Kaysen.
   • Den 18-årige bagspiller Laura Borg.

   Alle tre spillere har indgået aftaler med Viborg HK fra sommeren 2023 og tre sæsoner frem.

  9. Overskud hos herreligaklubber

   Tre herreligaklubber har på det seneste præsenteret plus, da regnskabsbøgerne for 2021-2022 blev gjort op.

   • Aalborg Håndbold med et overskud på 1.870.000 kr.
   • Mors-Thy Håndbold med et overskud på 210.000 kr.
   • TTH Holstebro med et overskud på 42.000 kr.
 3. Sep.

  1. Jakob Larsen forlænger med NFH

   Siden 2017 har Jakob Larsen taget turen fra hjemmet i Odense til jobbet i Nykøbing Falster, og det fortsætter han også med de kommende sæson. 

   Cheftræneren har nemlig forlænget sin kontrakt til sommeren 2024. 

   I sin tid i NFH har Jakob Larsen to gange kvalificeret holdet til Final 4 i pokalturneringen. Begge gange er NFH endt i finalen - og i 2018 vandt de. 

  2. Nyt millionunderskud i København Håndbold

   Til foråret kan København Håndbold fejre sin 10 års fødseldag, men hovedstadsklubben er stadig en stor underskudsforretning. 

   For 9. sæson i træk mangler der millioner i regnskabet. Klubben har netop præsenteret et underskud på 4.974.000 kroner for seneste sæson - og det samlede overskud siden klubbens fødsel i 2013 er nu i omegnen af 50 millioner kroner. 

   Klubejer Kim Mikkelsen bevarer dog optimismen. 

   - Vi har i foråret 2022 indledt en rejse mod et mere fremtidssikret og bæredygtigt København Håndbold med stor fokus på at forbedre økonomien. Med Louise Svalastog ved roret er rejsen frem mod 2025 godt i gang, og København Håndbold skal yderligere på landkortet både sportsligt og kommercielt, udtaler klubejeren på klubbens egen hjemmeside. 

   København Håndbold fortsætter da også med at investere i fremtiden. U20-landsholdsspilleren Clara Skøtt har netop forlænget sin kontrakt til 2026. 

  3. TTH snupper Lemvig-profil

   Sæsonen 2022/2023 er kun lige begyndt, men flere klubber er allerede langt med deres planer for næste sæson - 2023/2024. 

   Lemvig/Thyborøn-playmakeren Thomas Damgaard forlader ifølge TV 2 SPORTs oplysninger klubben efter denne sæson, selv om han egentlig havde egentlig kontrakt frem til sommeren 2024.

   En klausul i kontrakten giver profilen mulighed for at smutte til TTH Holstebro allerede sommeren 2023, og derfor må den vestjyske lillebror afgive en af sine profiler til storebror TTH. 

  4. Nøddebo har fået nyt job

   Jesper Nøddesbo har både gjort sig som tv-vært, håndboldekspert, coach og padelcenter-ejer, siden han stoppede karrieren sidste år, og nu har 41-årige Nøddesbo sagt ja til et nyt job. 

   Han bliver en del af det nye århusianske håndboldprojekt Aarhus HC i 1. division, hvor han skal arbejde som coach for klubbens U23-talenter. 

   – Jeg glæder mig meget til at hjælpe de unge talenter med at forfølge deres drømme og udvikle sig som hele mennesker. Fra min egen karriere og på min egen krop har jeg erfaret at finde balancen mellem et resultatfokus og livsværdier var forudsætningen for at få en fantastisk tid med håndbolden, siger Nøddesbo på klubbens Facebook-side. 

  5. Ikast Håndbold må undvære bagspiller

   Ungdomslandsholdsspilleren Alberte Ebler kommer ikke i kamp for Ikast Håndbold i de kommende måneder. 

   Den 19-årige højre back fik en meniskskade i knæet i slutningen af Ikasts udekamp mod Aarhus United, og det koster nu en operation og to-tre måneders pause. 

  6. Løftet pegefinger for tilskuerballade

   Normalt er det spillere og trænere, der bliver smidt ud af dommerne for deres opførsel, men i ligaopgøret mellem Lemvig-Thyborøn og Fredericia for nylig var det tre tilskuere, der var problemet. 

   En mandlig Lemvig-tilskuer blev bortvist fra hallen for at gå helt op tæt på den ene dommer bag målet og kalde ham 'hjernedød' og 'kæmpestor idiot', mens en kvindelig Fredecia-fan - også bag det ene mål - kaldte en af dommere for 'store luder', og også bliver smidt ud af hallen. En tredje tilskuer har også fået en reprimande for sin opførsel under kampen. 

   Klubberne har pligt til at udføre "passende kontrol med tilskuernes optræden", og det mener DHF's disciplinærudvalg ikke, at Lemvig-Thyborøn gjorde den pågældende aften. Derfor har klubben fået en 'irettesættelse' - og vil få bøder, hvis noget lignende sker igen. 

  7. Mors-Thy-talent på vej videre - om to år

   Det bliver tidligere og tidligere, at danske klubber skriver kontrakter med nye spillere til kommende sæsoner - ofte både halve og hele år før, spillerne skal tiltræde i den nye klub. 

   I Mors-Thy har de kontrakt med målmandstalentet Rasmus Henriksen frem til sommeren 2024, men allerede nu - næsten to år før kontraktudløb - har 21-årige Henriksen fundet sig en ny klub fra 2024. 

   Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skal den unge målmand til den tid til Mors-Thys regionale ligarivaler fra TTH Holstebro. 

  8. Norsk succestræner skal videre

   Med Vipers Kristiansand har han vundet Champions League to år i træk, men stimen bliver maksimalt på tre titler. For Ole Gustav Gjekstad stopper i den norske storklub i sommeren 2023. 

   - Når sæsonen er ovre, er det på tide at prøve noget andet, siger Gjekstad til NRK.

   Den 54-årige nordmand vil efter, det der ender som fem sæsoner i spidsen for Vipers, gerne prøve noget nyt. I interviewet afviser han dog, at have et fremtidigt job på plads endnu.

  9. Topdommer er tilbage

   I marts blev topdommeren Mik Trustrup udelukket fra at dømme resten af sidste sæson, fordi han dumpede en af de obligatoriske løbetests, som dommerne skal bestå.

   Men nu er han tilbage. Op til den nye sæson var han igen til løbe-eksamen sammen med de øvrige ligadommere - og denne gang med positivt resultat, så Mik Trustrup nu igen dømmer sammen med Morten Lethan Albrechtsen, som har været hans makker siden 2009. 

   De to unge dommere har tidligere dømt både DM-finaler og Final 4-kampe og blev i 2021 også kåret som årets dommerpar i dansk håndbold. 

    

  10. Stormøde i kvindernes pokalturnering

   Der er blevet trukket lod til kvartfinalerne i kvindernes pokalturnering. Og det et par spændende dueller i vente - ikke mindst mellem de to storhold fra Ikast og Odense.

   • Team Esbjerg vs. København Håndbold
   • Nykøbing F. Håndbold vs. Viborg HK
   • Silkeborg-Voel KFUM vs. Aarhus United
   • Ikast Håndbold vs. Odense Håndbold

   Kvartfinalerne spilles den på de sidste dage af 2022, mens Final4-stævnet afb bliver i begyndelsen af april i det nye år.

  11. Jóhan Hansen med mindre skade

   Landsholdets højrefløj Jóhan Hansen er ukampdygtig her i begyndelsen af den nye sæson, efter færingen blev muskelskadet i det højre lår i en optaktsturnering for sit klubhold Flensburg-Handewitt.

   Sådan lød meldingen fra klubben sidst i august, hvor Hansen blev meldt ude i et par uger. Men lørdag den 10. september fik højrefløjen ligadebut for nordtyskerne, da han kom ind og scorede en enkelt gang i sejren over Hannover-Burgdorf.

  12. Aalborg forlænger med nordmænd

   Frem til 2025 vil Aalborg Håndbold have en norsk duo at råde over på fløjene.

   For både Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen har begge forlænget deres kontrakter med endnu et år, så den nu løber tre sæsoner frem.

  13. Ny landstræner for U17-kvinderne

   Ole Bitsch får nok at se til fremover. Ud over at være ligatræner for Randers HK skal han også være ungdomslandstræner på kvindesiden.

   Bitsch har lavet en fireårig aftale med DHF, hvor han overtager efter Heine Eriksen.

  14. Rutineret kending tilbage i Lemvig

   Han var cheftræner, da Lemvig-Thyborøn rykkede op i Herreligaen i 2018. Nu er Claus Uhrenholt så tilbage hos de rødblusede vestjyder - denne gang som sparringspartner for trænerteamet.

   - Det er noget, som jeg aldrig har prøvet før. Det har aldrig været mig, som har givet inputs, og har stillet udfordrende spørgsmål, hvilket også tvinger mig til at tænke lidt anderledes, siger 53-årige Uhrenholt til klubbens hjemmeside.

  15. Spændende EL-lodtrækning for danske hold

   De to danske ligaer har i alt seks repræsentanter i Europas næstbedste klubturnering, European League. Men tre af dem skal først igennem kvalifikationen, hvor de skal møde følgende modstandere:

   • Nykøbing Falster vs. Yalikavaksport (Tyrkiet)
   • Skanderborg-Aarhus vs. Kristianstad (Sverige)
   • Bjerringbro-Silkeborg vs. Sporting (Portugal)

   Viborg HK, Ikast Håndbold og Skjern Håndbold træder alle ind senere i turneringen.

    

Hvis I har hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Så er I mere end velkomne til at skrive til os på hoertihallen@tv2.dk.