Håndbold

Jensen tvunget til flere ændringer på landsholdet

Jesper Jensen har torsdag udtaget de spillere, der skal repræsentere Danmark ved Golden League i september og oktober.

Tiden er ved at være knap inden EM-slutrunden i november, og på det danske landshold er der stadig et stort spørgsmålstegn ud for Line Haugsted.

Hun er skadet i øjeblikket, og derfor er hun ikke med i Golden League-truppen, men hvad gør Danmark så? Dét skal Jesper Jensen og holdet finde et svar på i de kommende kampe.

- Vi er nødt til at forberede os på et scenarie, hvor hun ikke er med. Og derfor vil vi gerne teste det at have tre stregspillere med - og Sarah Iversen er jo bare kommet rigtig stærkt tilbage fra sin graviditet, så det var meget oplagt, siger Jesper Jensen i en pressemeddelelse.

Mens Haugsted stadig kan nå at blive klar, er Lærke Nolsøe helt ude af billedet, fordi hun er gravid.

- Her er valget faldet på Elma Halilcevic, som sluttede sidste sæson af virkelig stærkt og bare er fortsat hvor hun slap her i den nye sæson, siger Jesper Jensen.

Danmarks trup

  • Målvogtere: Sandra Toft (Györ), Althea Reinhardt (Odense Håndbold)
  • Stregspillere: Rikke Iversen (Odense Håndbold), Sarah Iversen (Ikast Håndbold), Kathrine Heindahl (Team Esbjerg)
  • Fløjspillere: Cecilie Brandt (Ikast Håndbold), Trine Østergaard (SG BBM Bietigheim), Emma Friis (Ikast Håndbold), Elma Halilcevic (Nykøbing-Falster Håndbold)
  • Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Metz), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Mia Rej (Odense Håndbold), Louise Burgaard (Metz), Mette Tranborg (Team Esbjerg)

Line Haugsted blev skulderskadet i slutningen af sidste sæson.

Landsholdsspilleren får revet skulderen af led. Video: Jonas Kjærsgaard

Ekspert: Det ligner en EM-trup

Ved Golden League skal Danmark møde Holland, Schweiz og Norge. Og ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, kommer det til at blive en væsentlig forberedelse til EM.

- Det er de her spillere, jeg forventer at se i EM-truppen. Nu er det så tæt på, og holdet skal finde ud af at løse tomrummet efter Line Haugsted, hvis hun heller ikke bliver klar til slutrunden. Derfor tror jeg, Danmark kommer til at have stor fokus på den defensive del og kontraspillet, siger Peter Bruun Jørgensen og tilføjer:

- Det bliver svært at erstatte Haugsted én til én, for hun er en af verdens bedste forsvarsspillere. Samtidig er hun blevet bedre og bedre i kontrafasen, hvor hun har været rigtig farlig i andenbølgen. Derfor skal den del gribes anderledes an, hvor Danmark skal spille mere med to stregspillere i forsvaret. Det glæder jeg mig til at se.

Danmarks program

  • 29. september: Danmark - Holland
  • 1. oktober: Danmark - Schweiz
  • 2. oktober: Danmark - Norge

Derudover ser Peter Bruun Jørgensen frem til at Mia Rej folde sig ud, efter hun blev alvorligt skadet under VM-slutrunden i december.

- Hun er startet rigtigt godt i Odense i denne sæson, og hun har dét, som ingen andre har. Hun NÆGTER at tabe, og hun kan virkelig føre et hold fremad. Hendes lederegenskaber kan blive guld værd for det danske landshold, spår Peter Bruun Jørgensen.

Ud over Golden League-kampene i slutningen af september og starten af oktober skal Danmark også spille Golden League i slutningen af oktober. Her venter Holland, Norge og Brasilien.

Danmark spiller EM-gruppekampe mod Slovenien, Serbien og Sverige den 4., 6. og 8. november.