Håndbold

Tiden på landsholdet var så godt som slut - nu er virkeligheden en helt anden for Lindberg

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard bør Hans Lindberg være et sikkert valg, når landstræner Nikolaj Jacobsen skal udvælge sin VM-trup.

Hans Lindberg og det danske landshold var nærmest et lukket kapitel, da højrefløjen fra Füchse Berlin uventet blev indkaldt til EM-slutrunden i starten af året.

I mellemtiden har 41-årige Lindberg forlænget sin kontrakt med den tyske Bundesliga-klub, så han også spiller på højeste niveau i 2022/23-sæsonen. Og så er landsholdet igen mere aktuelt, end det har været i flere år.

- Landsholdet fylder jo stadig meget for mig. Det er noget af det ypperste, og det har det altid været. Om jeg så også er en del af det igen nu her til VM i januar, det er ikke op til mig. Men jeg er klar, hvis Nikolaj (Jacobsen, red.) har brug for mig, siger Hans Lindberg.

Selvom han er blandt de ældste aktive håndboldspillere, formåede han i sidste sæson at blive topscorer i verdens stærkeste liga. Også i denne sæson er han foreløbigt topscorer efter to kampe med 16 mål til følge.

Der er ingen tvivl om, at han i øjeblikket er det bedste valg på højre fløj

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT, om Hans Lindberg

Svans karrierestop gavner Lindberg

Lindberg fortsætter altså med at imponere, og når Lasse Svan samtidig har stoppet karrieren, giver det pludselig nye muligheder i forhold til landsholdet. Det fortæller landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Der er ingen tvivl om, at hele situationen omkring Hans Lindberg og landsholdet selvfølgelig er en anden nu, og Hans står bedre, efter Lasse Svan er stoppet, siger Nikolaj Jacobsen og tilføjer:

- Der har jo aldrig været nogen tvivl om Hans' niveau, og hvad han har stået for. Jeg har også bare haft en Lasse Svan, der var første mand på holdkortet, samtidig med at jeg skulle kigge på udvikling og fremtiden.

Landstræneren fortæller også, at han lige nu har tre navne på blokken i forhold til pladsen på højre fløj, når der skal spilles VM i Polen og Sverige i januar 2023:

Johan Hansen, Patrick Wiesmach og Hans Lindberg.

- Lige nu står valget til VM-pladserne på højrefløj mellem de tre navne. Så skal jeg ind og kigge på, hvad jeg gerne vil have med til et VM og vurdere, hvad de hver især kan bidrage med, siger Nikolaj Jacobsen.

Ekspert ikke i tvivl om Lindbergs VM-plads

Spørger man TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, hvem landstræneren skal vælge, er der lige nu ingen vej udenom Hans Lindberg.

- Han er uden tvivl den højrefløj af de danske landsholdskandidater, der klarer sig suverænt bedst for tiden. Så der er ingen tvivl om, at han i øjeblikket er det bedste valg på højre fløj, siger Bent Nyegaard.

Eksperten fremhæver, at Lindberg ikke bare er dygtig i sit offensive spil, hvor han fortsætter med at bombe mål ind, men at han også er skarp i det defensive, som vægter højt hos enhver træner.

Det samme gjorde sig gældende for Lasse Svan, da han var inde i billedet.

- De er begge snu, dygtige og forudsigende i deres spil, og så er de parate til at tage deres ansvar i forhold til at hjælpe backen, slår Nyegaard fast.

Jeg føler, jeg de sidste 15 år har bevist, hvad jeg kan

Hans Lindberg

Dybt imponerende "comeback"

Bent Nyegaard sad selv bag mikrofonen, da Hans Lindberg og håndboldherrerne i 2008 vandt EM-guld.

Eksperten har generelt kommenteret langt størstedelen af højrefløjens 275 A-landskampe, hvor det også i 2012 blev til EM-guld, mens Lindberg ligeledes var med, da Danmark vandt VM-guld på hjemmebane i 2019.

Kronprins Frederik gav Hans Lindberg VM-guldmedaljen om halsen og efterfølgende et stort kram. Video: TV 2 SPORT

Derfor er han også ekstra imponeret af Lindbergs "comeback" til landsholdet, efter fløjspilleren blev vraget til VM i 2021 og siden havde opgivet at spille i rødt og hvidt.

- Det er dybt imponerende, hvordan Hans Lindberg har fået vendt situationen til - i mine øjne - nu at stå som førstevalg på højre fløj. Jeg tror simpelthen ikke, at man på nogen måde kan komme uden om Lindberg til et VM, og dét behøver jeg ikke uddybe mere, siger Bent Nyegaard.

"Nikolaj ved, hvad jeg står for"

Hovedpersonen selv står fast ved, at han er klar, hvis Nikolaj Jacobsen har brug for ham, og hvis han bliver fravalgt, "er det bare sådan, det er".

- Nikolaj ved jo godt, hvad jeg står for. Så for mig handler det om at holde niveauet i Bundesligaen, og at man krop er i en tilstand, hvor jeg kan holde til det. Så er det op til Nikolaj at vurdere, om han har brug for mig eller noget andet. Det er jeg rimelig afklaret med.

- Jeg føler, jeg de sidste 15 år har bevist, hvad jeg kan, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med, slutter Lindberg.

Håndboldsæsonen er netop gået i gang i en lang række af de største ligaer i verden. Derfor har Lindberg og landsholdskollegaerne de næste godt tre måneder til at vise sig frem, hvis de vil være med til at forsvare Danmarks VM-titel til januar.

Traditionen tro udtager Nikolaj Jacobsen sin trup omkring midten af december.