Håndbold

Danske stjerner stjal showet i tysk topbrag

Adskillige danske landsholdsspillere leverede stort, da Füchse Berlin og Flensburg-Handewitt torsdag spillede 31-31 i Bundesligaen.

Landsholdsstjerner, et hav af mål og et rødt kort.

Sådan lød opskriften på det danske show, der torsdag foregik i Flens-Arena, da Flensburg-Handewitt og Füchse Berlin mødtes til topbrag i den tyske Bundesliga.

De danske spillere var fuldstændig forrygende

Håndboldekspert Bent Nyegaard

På de to holdkort stod sammenlagt ni danskere, og hurtigt stod det klart, at det var dem, der skulle diktere kampen.

Fløjene mod bagspillerne

Mathias Gidsel scorede det første mål for Füchse Berlin, og han blev dagens mand i skysovs, da han med hele 11 scoringer var med til at sikre hovedstadsklubben det ene point.

Jakob Holm supplerede med fem scoringer for udeholdet, mens Lasse Anderson nettede tre gange. For en gangs skyld tog Hans Lindberg sig en slapper, da den danske målkonge blot blev noteret for en enkelt scoring i kampen.

Hos hjemmeholdet skinnede de to landsholdsfløje Johan Hansen og Emil Jakobsen, der hver kunne notere sig for henholdsvis otte og syv scoringer.

Mads Mensah valgte at toppe den rød/hvide-scoringsfest med et rødt kort.

Kevin Møller vogtede målet for Flensburg-Handewitt, mens Lasse Møller for første gang i sæsonen måtte gå fra en turneringskamp uden at have scoret.

Guf for landstræneren

De danske landsholdsspillere storspillede i det nordtyske håndboldbrag, og det imponerer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- De danske spillere var fuldstændig forrygende. Gidsel ejede i perioder Flens Arena. Han var helt outstanding. Han lavede lavede 11 mål på 13 skud og lavede også flere assists. Lasse Andersson og Jacob Holm var også gennemgående hos Berlin. Det kunne jo være en bag-trio på det danske landshold.

- Hos Flensborg var Emil Jakobsen og Johan Hansen meget, meget stort spillende på de to fløje. Det var en understregning af, at når der spilles tophåndbold i Tyskland, så er danskerne topaktører. Og det må Nikolaj Jacobsen sidde og glæde sig over lige nu.

Ifølge Nyegaard er Flensburg-Handewitt og Füchse Berlin kandidater til at true THW Kiel og mestrene fra Magdeburg i kampen om det tyske mesterskab.

Efter torsdagens kamp ligger Füchse Berlin i toppen af Bundesligaen a point med Flensburg-Handewitt. Begge mandskaber havde inden det interne opgør maksimumpoint.