Håndbold

Mikkel Hansen storspiller i CL-sejr

Nordjyderne vandt torsdag 36-32 hjemme over slovenske Celje i Champions League.

Aalborg Håndbold kom godt fra start i Champions League-gruppespillet.

Finalisterne fra 2021 åbnede gruppespillet med en hjemmesejr på 36-32 over slovenske Celje, og ikke uventet var Mikkel Hansen opgørets store oplevelse.

Den danske verdensstjerne scorede ti mål på ti forsøg - heraf en sjat på straffekast - og han bandt angrebsspillet kløgtigt sammen og satte holdkammeraterne i scene til en lang række scoringer.

Aalborg-træner Stefan Madsen er glad for sejren, men ikke udelukkende tilfreds med Aalborgs spil.

- Vi ville gerne have været bedre i vores defensiv, for vi havde svært ved at stå imod i duelspillet, og det ærgrer mig. Men vores angrebsspil var rigtig fint.

- Mikkel Hansen spillede en rigtig flot kamp. Han var effektiv, og jeg kan ikke forlange mere af ham, siger Stefan Madsen til TV3 Sport.

En flyvende start for Aalborg

Celje havde intet modsvar til det hæsblæsende tempo, som Aalborg kom ud til kampen med. Nordjyderne virkede indstillet på at få fjernet spændingen i en fart og lykkedes næsten.

Ti scoringer på 11 minutter var med til at give nordjyderne et komfortabelt forspring på fem mål.

Særligt den svenske duo med Felix Claar og Lukas Sandell boltrede sig fra start i Aalborg-angrebet, hvor de også blev suppleret af en storspillende Mikkel Hansen.

Ved pausen havde trioen scoret 13 mål, og hjemmeholdet førte 20-17, da de kunne gå ned i omklædningsrummet og høre Stefan Madsens pausedessiner.

Profil blev skadet

I begyndelsen af anden halvleg måtte Lukas Sandell meddele sin træner, at han var ukampdygtig grundet lyskeproblemer.

- Han fortalte mig, at han ikke kunne spille videre. Lige nu har jeg ikke nogen status på, hvordan det ser ud med ham, siger Stefan Madsen.

Efter pausen fik Celje på lidt forunderlig vis bragt liv ind i opgøret, og slovenerne var undervejs nede med beskedne to mål og havde mulighed for at reducere yderligere, men det lykkedes aldrig.

I slutfasen satte Mikkel Hansen og co. atter tryk på, og så endte det med en sikker Aalborg-sejr.