Håndbold

Evigt uheldig profil dømt ude i flere måneder

Nikolaj Enderleit skal opereres i sit højre knæ efter et uheldigt sammenstød.

- Han har været så meget igennem, den knægt, så der må ikke ske mere med ham.

Ordene kom fra håndboldekspert Bent Nyegaard, efter TTH Holstebro-profilen Nikolaj Enderleit udgik af onsdagens ligakamp mod Lemvig-Thyborøn.

Men der er desværre sket mere med ham.

Den er meget svær at sluge lige nu

Nikolaj Enderleit

Enderleit blev ramt uheldigt på højre knæ af en modspiller, og scanninger har vist en beskadiget menisk, der kræver operation.

Forude venter endnu en pause. Denne bliver på omkring fire måneder, skriver TTH i en pressemeddelelse.

- De seneste dage har følelsen af frustration og uretfærdighed fyldt rigtig meget. Jeg har haft en god sæsonopstart, hvor jeg har nydt at være en del af holdet, og jeg har trænet intensivt på netop at minimere risikoen for skader, siger Enderleit.

- At jeg så bliver ramt tilfældigt og uheldigt på knæet i onsdags med en længere pause til følge … den er meget svær at sluge lige nu.

De mange skader

I 2017 pådrog Enderleit sig en hjernerystelse i kamp for U21-landsholdet, og med flere mindre hovedskader i genoptræningsfasen endte han med at være ude i 469 dage.

Enderleit nåede kort at gøre comeback, inden han brækkede foden og var ude i tre måneder.

I september 2020 blev Enderleit ramt af en skade i hoften, der kombineret med sportsbrok holdt ham ude indtil marts 2022.

Siden foråret har den 198 centimeter høje spiller været skadesfri, inden uheldet så ramte onsdag aften.

- Vi føler alle sammen med Nikolaj og sender ham varme tanker disse dage. Nikolaj var kommet godt i gang med sæsonen, og derfor er det utroligt ærgerligt, at planen og målsætningerne for ham i denne sæson nu er sat midlertidigt på pause, siger TTH-direktør John Mikkelsen.

- Nu står vi tæt sammen med Nikolaj og forsøger at hjælpe ham bedst muligt i denne proces.