Sagosen udtaget til landsholdet trods brækket ankel

Sander Sagosen er langtidsskadet, men det er alligevel vigtigt, at han møder ind. 

Jonas Wille er ny mand i spidsen for de norske håndboldherrer.

Han har netop udtaget sin første landsholdstrup - en trup, der også inkluderer langtidsskadede Sander Sagosen og Erik Toft.

- Hovedårsagen er, at det er vores første møde. Der vil blive præsenteret nogle nye ting. Det er vigtigt, de er en del af gruppen og det sociale og konceptuelle, som vi forsøger at inkorporere, fortæller Wille til TV 2 Norge.

Truppen, der bliver udgjort af 22 spillere, er udtaget med henblik på EM-kvalifikationskampene i oktober mod Slovakiet og Finland.

Sagosen ikke sikker på VM

Sander Sagosen brækkede anklen tilbage i starten af juni, og dengang lød meldingen fra THW Kiel-lægen Frank Pries på seks til otte måneder.

Wille håber, at Sagosen bliver klar til verdensmesterskaberne, der bliver spillet i januar måned.

Alligevel må tiden og skadens forløb afgøre skæbnen, fortæller han.

- Det er svært for mig at sige noget om slutrunden, men jeg læner mig op ad det, jeg hører fra lægerne. Processen indtil videre har været god og ser positiv ud, men den er også usikker.

- Han har ikke råd til at blive sat tilbage, og det skal gå gnidningsfrit, hvis det skal lykkes at have ham med, siger den nye landsholdstræner, der har overtaget styrepinden fra Christian Berge.

27-årige Sagosen annoncerede sidste år, at han fra sommeren 2023 vender hjem til norsk klubhåndbold. Her bliver han en del af det storsatsende projekt i Kolstad.