Håndbold

Stine Jørgensen åbner op: - Jeg var under kæmpe pres

Håndboldspillerens liv ændrede sig markant efter skiftet væk fra dansk håndbold.

Først blev hun sat af landsholdet, så valgte hun det selv fra.

Så skiftede hun til udlandet, blev mor og fik et nyt syn på livet. Nu er hun tilbage i dansk håndbold.

De seneste år er der sket meget for Stine Jørgensen, som i 2020 gik igennem en svær periode i sit liv, inden hun flyttede til Tyskland.

- Jeg var fyldt op på alle måder, og der var ikke energi og overskud til at være den, jeg gerne ville være som spiller, holdkammerat og måske endda kone. Jeg var under et kæmpe pres, fortæller Stine Jørgensen forud for tirsdagens ligakamp mod Viborg HK.

Hun spiller nu i København Håndbold.

En svær tid for både klub og land

Presset kom efter en turbulent periode i både klub- og landsholdsregi.

- Det var nogle hårde år i Odense. Vi kæmpede med resultaterne og nogle ting i klubben. Vi kæmpede også med det på landsholdet. Jeg havde en masse ansvar, så jeg brugte enormt meget energi på det – også, fordi jeg ofte var meget i medierne på en ikke så positiv måde.

I marts 2020 blev Stine Jørgensen fravalgt af Jesper Jensen til landsholdet. Landstræneren mente, at Jørgensen havde brug for en pause - det var bagspilleren uenig i.

Efterfølgende valgte den daværende anfører selv landsholdet fra. Det var et overstået kapitel.

Få måneder efter valgte Stine Jørgensen at forlade Odense Håndbold til fordel for Bietigheim, og det var en god beslutning, mener hun.

- Det landede på et godt sted, at min familie og jeg kom væk. Den største forandring er, at jeg har fået to børn. Mit liv har ændret sig. Jeg har en familie at tage mig af. Der sker bare noget med én, når man bliver mor. For mit vedkommende er det faldet på et godt tidspunkt.

København Håndbold vs. Viborg HK
26-25
(14 - 14)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
København HåndboldStine Jørgensen8 mål
Viborg HKEmilie Margrethe Hovden7 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
København Håndbold1
Viborg HK0

Stine Jørgensen fødte tvillinger i maj 2021, og hun gjorde efterfølgende comeback for sin tyske arbejdsgiver i november 2021.

Denne sommer kunne hun så skifte til København Håndbold på en fri transfer.

Et kig på fortiden med nye øjne

De seneste år er både landsholdet og tiden i Odense Håndbold kommet på afstand, og det har gjort godt for Stine Jørgensen.

- Som menneske har jeg tænkt en del over, hvor meget jeg udtrykker mig, og hvordan jeg byder ind. Især på landsholdet føler jeg, at jeg sagde min mening udelukkende, fordi jeg ville vinde. Jeg sagde det for holdets bedste, men det er ikke sikkert, at det altid blev hørt sådan. Der er altid en anden vinkel på det, og den er jeg mere opmærksom på nu.

- Efterfølgende kan jeg godt se, at jeg måske er blevet misforstået i og med, at jeg ikke er på landsholdet mere. Vi lykkedes jo heller ikke i Odense, og selvom det ikke kun var min skyld, var jeg også en stor del af det.

For nu 32-årige Stine Jørgensen fylder et landsholdscomeback ikke, men hun vil i stedet fokusere på projektet i København Håndbold.

Tirsdag aften viste Jørgensen så, at hun stadig kan være en afgørende profil, da hun med otte mål guidede sit hold til en sejr på 26-25 over Viborg HK.

Med sejren rykker København Håndbold frem i Kvindeligaen. Københavnerne har seks point efter fem kampe.

Dame Håndbold Ligaen

Dame Håndbold Ligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1151311478372+10627
2151113461368+9323
3141103404329+7522
4151005431413+1820
5141004423373+5020
615735409411-217