EM håndbold

Bookmakers forudsigelse gør Jesper Jensen enormt stolt

Danske Spil spår Danmark den bedste EM-slutrunde i mange år.

Der var en gang, hvor de danske håndboldkvinder vandt alt. OL-guld i 1996, 2000 og 2004. VM-guld i 1997 samt EM-guld i 1994, 1996 og 2002.

De 'Jernhårde Ladies' var håndboldens stormagt i 90'erne, men siden midten af 00'erne har succesen været dalende for de danske kvinder.

Nu er Danmark med Jesper Jensen ved roret på vej tilbage til verdenstoppen. Det illustrerer VM-bronzen i 2021 på fin vis, men også bookmakernes odds-sætning til den kommende EM-slutrunde taler sit tydelige sprog.

Her er Danmark nemlig i favoritfeltet til at vinde, da kun Norge og Frankrig overgår danskerne.

- Jeg er enorm stolt over det. Det var jo det, vi ønskede. Vi ønskede at komme op og bide de bedste i haserne, og det er Norge og Frankrig lige nu.

- Dem har vi været rigtig, rigtig tæt på sportsligt, men vi har også bevist, at vi i min tid ikke har tabt til andre hold end Kroatien og de to. Og det var vores målsætning fra start af, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

Favoritterne til at vinde EM 2022

  1. Norge: Odds 1,85
  2. Frankrig: Odds 4,25
  3. Danmark: Odds 5,50
  4. Holland: Odds 8,00
  5. Sverige: Odds 14,00
  6. Ungarn: Odds 22,00
  7. Spanien: Odds 22,00

Kilde: Danske Spil den 26. september

Danske Spils chancevurdering for en dansk EM-triumf er den bedste i mere end 15 år, oplyser bookmakeren i en mail til TV 2 SPORT.

- Vi kan ikke se præcist tilbage, men det drejer sig om +15 år siden eller tilbage i 00'erne, at det danske kvindelandshold senest lå i favoritfeltet (top-tre) til at vinde en slutrunde.

- Efter OL-guldet i 2004 gik det støt ned ad bakke for det danske kvindelandshold, og fra slutrunderne omkring 2007 og frem har Danmark ikke været blandt favoritterne mere.

Danmark vil øverst på podiet

Bookmakernes odds bruges som en vurdering af Danmarks nuværende styrkeforhold, og det er derfor, det glæder landstræneren.

Nu er fokus dog allerede rettet mod nye højder:

- Nu er vores næste delmål at se, om vi ikke også kan slå Frankrig og Norge, og så er det sidste delmål, at vi gerne vil stå på toppen af tronen på et tidspunkt. Vi er simpelthen så stolte over det arbejde, vi har lavet, og at vi er blandt de tre største favoritter nu, siger Jesper Jensen.

Danmark tabte med blot et enkelt mål til Frankrig i VM-semifinalen i fjor, hvorefter det blev til en sikker sejr over Spanien i bronzekampen.

Mie Højlund har fået smag for medaljer

Danskernes flotte VM-kampagne har givet mere blod på tanden i truppen.

Det forklarer Mie Højlund, der også er enig i, at Danmark bør være blandt de største favoritter til at vinde EM i november.

- Jeg synes da, det er et realistisk billede af styrkeforholdet. Vi kommer fra et VM, hvor vi tankede på med noget selvtillid, og vi fandt nogle konstellationer, der virker for os. Vi har fundet noget godt angrebsspil frem, som passer til os, og vi har fundet en ro med Jesper som træner. Det har givet et hold, der tror på tingene. Og det er dejligt at vide, at omverdenen også tror på, at vi kan nå langt ved EM.

- VI stræber efter at være et top-tre hold i verden. Til VM beviste vi, at vi hører til der, hvor det er sjovt. Det er overhovedet ikke en målsætning, vi ikke kan være med på. Som hold har vi endnu ikke snakket målsætning til EM, men det gør vi nok til den her samling. Men personligt drømmer jeg da helt sikkert om at være med til at spille med om medaljer igen. Det var en kæmpe oplevelse at vinde bronze, og nu drømmer vi om mere.

Årets EM-slutrunde starter tidligere end vanligt. På grund af vinterens fodbold-VM er kvindernes håndboldslutrunde rykket frem til den 4. november.

Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro er værter for slutrunden, hvor Danmark er i gruppe med Sverige, Slovenien og Serbien.

EM-finalen bliver spillet den 20. november.