Håndbold

Dårligste landskamp under Jesper Jensen, siger eksperter

Jesper Jensen led sit største nederlag som dansk landstræner. Eksperterne er også enige om, at det var den dårligste landskamp i lang tid.

Inden kampen mod Holland ved Golden League havde Jesper Jensen ikke prøvet at tabe med mere end syv mål som dansk landstræner.

Men den kedelige rekord blev slået torsdag, da Danmark tabte med 22-30 til hollænderne. Danmark havde især problemer i første halvleg, hvor de kun fik scoret 9 mål, mens de lukkede 18 ind.

Og det får hårde ord med fra eksperterne.

- Det er den dårligste landskamp, sagde Peter Bruun Jørgensen under kommenteringen mod slutningen af kampen.

Du kategoriserer den her dårligere end bronzekampen mod Kroatien i Boxen?

- Ja, det vil jeg, slår eksperten fast.

- Det er bekymrende – især den måde, det skete på. Der var så mange ting, der ikke fungerede. Jeg synes, at angrebsspillet stadig var usikkert i anden halvleg.

Holland lykkedes os med at få trykket os baglæns, og de gange, vi spiller i overtal, lykkedes det ikke

Jesper Jensen, dansk landstræner

Nyegaard er bekymret

Den samme holdning har Bent Nyegaard. Han mener, at det er den dårligste landskamp under Jesper Jensen.

- Jeg har ikke set et dansk kvindelandshold spille så dårligt i en fem-seksårig periode. Der var absolut intet, der fungerede. Jeg er ikke en bekymret mand normalt, men det, der alligevel bekymrer mig, er, at der ikke var mere ærgerrighed. Danmark blev slået af et hollandsk landshold, der havde tonsvis mere af energi.

- I perioder var der opløsningstendenser. Det blev en lille smule bedre i anden halvleg. Det her var en kollektiv off day, så der er noget at arbejde med nu. Jeg er overrasket, og jeg havde slet ikke kunne forestille mig, at det her kunne ske mod et reservespækket hollandsk mandskab. Det var en enorm skuffelse at se indstillingen hos spillerne.

Jesper Jensen ærgrer sig over nederlaget, men han tager det ikke så tungt, når han ser på, at de kun har haft tre træninger sammen.

- Jeg ved ikke, om jeg synes det med indstillingen, som Bent Nyegaard siger, er rigtigt. Men Holland lykkedes os med at få trykket os baglæns, og de gange, vi spiller i overtal, lykkedes det ikke for os. Anden halvleg i defensiven var fin, siger Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- Det er svært at lave en skala på det. Det var i hvert fald ikke en af de bedre præstationer. Defensivt og især offensivt haltede det lidt. Vi brænder for mange afslutninger.

- Efter tre træninger her i starten er det bare porøst. Fundamentet, vi står på, er ikke særligt sikkert lige nu, og det arbejder vi videre med. Nu har vi to kampe tilbage, hvor vi arbejder lidt videre og op ad, siger Jensen.

Jesper Jensen og assistent Lars Jørgensens hidtil største nederlag var til Norge, da danskerne tabte med syv mål 1. oktober 2020, der var deres første kamp i spidsen for landsholdet.

Der venter yderligere to kampe for Danmark i Golden League. Det er mod Schweiz og Norge - og de kampe spilles lørdag og søndag.

Se Golden League på TV 2 og TV 2 PLAY.