Kriseramt klub i problemer - leder efter fem millioner

Silkeborg-Voel er i økonomiske problemer og vil finde fem millioner kroner for at sikre overlevelse.

Det står skidt til i kvindehåndboldklubben Silkeborg-Voel. I hvert fald hvis man kigger i regnskaberne.

Her viser det seneste regnskab et underskud på 1,7 millioner kroner, og situationen er så kritisk, at man tirsdag afholdte et krisemøde. Samme dag blev administrerende direktør Carlo de Silva fyret.

Vi vil forsøge at hjælpe klubben med at overleve, men jeg ved ikke, om det bliver på den ene eller den anden måde

Sofie Bæk Andersen, Silkeborg-Voel-spiller

Det skriver Midtjyllands Avis, der har talt med klubbens formand, Mogens Steffensen.

Silkeborg-Voel har blandt andet et momslån på op mod to millioner kroner, der skal betales tilbage i februar.

- Vi står i en svær situation, der især skyldes coronanedlukningen. Vi arbejder fortsat på at løse de her ting, og vi har ikke truffet en beslutning endnu, siger Mogens Steffensen til Midtjyllands Avis.

- Vi har været ude og se, om vi kan finde nogen, der har interesse i at hjælpe. Vi kigger efter folk, som vil komme med ansvarlig lånekapital eller donationer. Det kan både være 200.000 kroner eller 50.000 kroner.

Vil lave nogle initiativer

På grund af den kritiske økonomisk situation har Silkeborg-Voels bestyrelse lavet en redningsplan, der kræver fem millioner kroner. En del af den indebærer blandt andet, at medarbejderne skal gå ned i løn.

Bagspilleren Sofie Bæk Andersen siger til Midtjyllands Avis, at man i spillertruppen er klar til at kæmp for Silkeborg-Voels overlevelse.

- Vi vil forsøge at hjælpe klubben med at overleve, men jeg ved ikke, om det bliver på den ene eller den anden måde. Måske kan vi spillere lave nogle initiativer. Vi forholder os i hvert fald til, at vi er i store problemer, og vi vil gøre alt for, at der også er en klub i 2023, siger hun til avisen.

Fem kampe inde i sæsonen ligger Silkeborg-Voel på femtepladsen i kvindernes håndboldliga efter tre sejre og to nederlag.