Toft har sat EM-målsætning - men den er for egen regning

Sandra Toft har store forventninger til den kommende EM-slutrunde.

Se Danmarks Golden League-møde med Holland fra klokken 20.00 på TV 2.

Det danske kvindelandshold i håndbold har tur i den.

En fjerdeplads ved seneste EM og VM-bronze har fået den danske målvogter Sandra Toft til at drømme om et topresultat ved efterårets EM.

- Vi har blod på tanden efter at opnå mere. Jeg drømmer om, at vi spiller os i finalen. Men den målsætning er for egen regning, fortæller Sandra Toft til TV 2 SPORT.

De flotte danske præstationer afspejles også i bookmakernes EM-forudsigelser, hvor danskerne er nævnt blandt favoritterne Norge og Frankrig til at vinde medaljer.

Det, at Danmark er fremhævet som medaljefavoritter, betragter Sandra Toft som et positivt pres.

- Jeg føler, sidste års medalje løfter os. Den var vigtig at få i hus, og vi har i lang tid talt om, at det er lang tid siden, vi har fået en medalje, og så fik vi endelig en. Det pres er nu væk, siger hun.

- Der er altid et stort favoritfelt til EM. Der er kun gode hold med, men det er klart, at når man har fået en bronzemedalje, så bør man også ligge i den sjove ende. Det er meget sjovere at forventningsafstemme, når vi snakker om top-3, hvor det tidligere har set sværere ud. Jeg ser det som et stort skulderklap til holdet, der også viser vores udvikling.

Landstræner drømmer om semifinale

Landstræner Jesper Jensen, der lige nu har sin trup samlet til tre Golden League-kampe, har også sat næsen op efter et stort dansk EM-resultat.

- Vi har ikke som hold lavet en målsætning endnu. Men jeg drømmer om, at vi endnu en gang manifesterer os i toppen af verdenshåndbolden og forhåbentligt rammer en semifinale. Vi ved, det er svært at gøre til et EM, men for mit eget vedkommende vil jeg rigtig gerne ramme min tredje semifinale i træk, siger han.

Danmark er kommet i en svær pulje ved EM, hvor de indleder slutrunden med at møde værtsnationen Slovenien, hvor landstræneren forventer, at der kommer tryk på kedlerne.

- Til EM er der ikke tid til at spille sig ind i turneringen, der bliver man fra start matchet mod nogle af de bedste nationer. Man skal være der fra start, ellers kan man risikere at ryge ud efter de første to kampe.

Derudover venter der Danmark modstand i form af de stærke landshold Serbien og Sverige.

EM løber af stablen fra 4.-20. november.