Håndbold

Lønnen er landet – en anden deadline truer

Ajax Københavns spillere fik fredag formiddag deres løn, mens der arbejdes intenst på at få styr på spillernes forsikring.

At det står skidt til i traditionsklubben Ajax København, er ikke noget nyt.

Og som tilfældet er det for så mange andre danskere, er det lønningsdag for klubbens spillere.

Det er en fuldstændig absurd situation at være i

Frederik Norman Hansen, håndboldspiller Ajax København

Inden klubben kom i alvorlige økonomiske problemer, plejede det at foregå med lønseddel og en indbetalt løn fra morgenstunden. Fredag var proceduren en anden, da lønnen landede på spillernes konti op ad formiddagen.

Spillerne har ikke været stand til at træne hele ugen, da deres forsikringer ikke er betalt. Og ingen forsikring er lig med ingen træning og i værste fald ingen kamp.

Forsikringssituationen kaldes absurd

Til TV 2 SPORT oplyser Håndbold Spiller Foreningens direktør, Torben Vinther, at de fortsat afventer policen på arbejdsskadeforsikringen, som er lovpligtig. Beskeden fra klubben er, at den er tegnet. Derudover har Håndbold Spiller Foreningen forsat ikke set en kvittering på, at den anden forsikring, ulykkeforsikringen, er betalt.

Situationen, der er fyldt med uvished, frustrerer en af klubbens spillere.

- Det er et eller andet sted fuldstændig absurd. Vi har en kamp at skulle forholde os til i morgen. Hvis de (forsikringerne, red.) ikke er betalt i dag, har vi gået en hel uge uden at kunne træne og har skullet passe på os selv.

Hvis det lykkes Ajax Københavns ledelse at få spillerne forsikret i tide, agter spillertruppen at spille kampen. Også selvom de ved, at forberedelsen har været turbulent.

- Vi har bestemt tænkt os at spille den, så godt som vi kan, men det er en fuldstændig absurd situation at være i.

- Vi plejer at have en rutine og fast forberedelse, som vi ikke har kunnet følge i denne omgang. Det kommer ikke til at være på det niveau, vi normalt ville have spillet på. Det ville det ikke have været alligevel, fordi vi har gået i den her situation så længe, hvor folks mentale tilstand har været et andet sted end på håndboldbanen.

TV 2 SPORT arbejder på at få en kommentar fra klubben og følger situationen tæt dagen ud.