Håndbold

Danmark snupper pligtsejr

Danmark står nu med en sejr og et nederlag i Golden League.

Danmark har fået 60 minutter mere i benene i forberedelserne frem mod VM.

Lørdag aften blev det således til en sejr over Schweiz ved Golden League-stævnet, hvorfor Jesper Jensens tropper fik lidt oprejsning efter torsdagens skuffende lussing mod Holland.

Danmark var i problemer i første halvleg mod håndbold-miniputten, men efter pausen blev kvalitetsforskellen hele tiden mere synlig.

Danmark 38 - 25 Schweiz

  • Trine Mortensen fik debut og scorede fem mål
  • Hun blev delt dansk topscorer med Sarah Iversen, Anne Mette Hansen og Cecilie Brandt
  • Sarah Iversen blev kampens spiller
  • Danmark spiller sidste Golden League-kamp søndag mod Norge

Lyn-analyse

- Defensivt var det meget, meget bedre i anden halvleg. Derfor endte det med en komfortabel dansk sejr, selvom Schweiz scorede alt for mange mål før pausen, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

En måned før EM-slutrunden er det kvindelige håndboldlandshold stadig et pænt stykke fra topformen.

Godt nok vandt Danmark Golden League-kampen mod Schweiz med 38-25, men holdet formåede ikke at fjerne indtrykket af, at der især defensivt er plads til forbedring.

Det så man i udpræget grad mod Holland i torsdags. Og det så man igen i første halvleg mod Schweiz.

En sejr er selvfølgelig ikke at kimse ad. Men det skal med i bedømmelsen, at Schweiz er en alt andet end skræmmende modstander.

Landet har aldrig tidligere været med i en slutrunde. At schweizerne er med ved EM i november, skyldes ikke mindst at man havnede i en kvalifikationsgruppe med Rusland, der senere blev udelukket.

Trods de begrænsede meritter formåede Schweiz at lave hele 16 mål i de første 30 minutter mod danskerne.

Danmark manglede forsvarsprofil

Uden den langtidsskadede forsvarskrumtap Line Haugsted mangler den danske defensiv både stabilitet og intensitet.

Det gav svære arbejdsbetingelser for Sandra Toft, der heller ikke udrettede meget i målet, inden hun sidst i første halvleg blev erstattet af Anna Kristensen.

Schweizerne - med danskerne Martin Albertsen og Allan Heine på trænerbænken - spillede pænt, så længe kræfterne rakte. Det gjorde de bare ikke meget længere end til pausen.

Efter sidebyttet kom der mere mobilitet i det danske forsvar. Og da begyndte den forventede klasseforskel at tone frem.

Debutanten Trine Mortensen kom på banen og lavede nogle fine mål fra venstre fløj. Og da schweizerne forsøgte sig med et mislykket syv mod seks-spil, kunne Danmark udbygge føringen med flere scoringer i tomt mål.

Trods den begrænsede modstand endte det som en succesoplevelse for danskerne. Nu er spørgsmålet, hvor langt det rækker i kampen mod de norske verdensmestre i sidste Golden League-kamp søndag.