Håndbold

Formand i konkurstruet dansk klub forsikrer: Vi spiller lørdag

Der kommer styr på forsikringerne, så Ajax København-spillerne kan løbe på banen lørdag, siger bestyrelsesformanden i selskabet bag herretruppen.

Fans af 1. divisionsklubben Ajax København kan være sikre på, at der bliver spillet håndbold i Bavnehøj-Hallen lørdag eftermiddag.

Det er meldingen fra Henrik Ritlov, bestyrelsesformand og medejer af selskabet bag herretruppen i Ajax København.

I de seneste dage har der været stor tvivl om, hvorvidt kampen mod Aarhus HC ville blive gennemført. Herrespillerne i Ajax København har ikke trænet hele ugen, fordi den lovpligtige arbejdsskadeforsikring udløb sidste fredag, 23. september, og denne lørdag, 1. oktober, udløber ulykkesforsikringen af spillerne.

Men Henrik Ritlov forsikrer over for TV 2 SPORT, at forsikringerne når at komme i orden inden kampen lørdag.

Når I det til kampen?

- Ja, ja, det gør vi.

Hvornår falder det på plads?

- Hvis ikke de er betalt nu, så er de inden for et kvarter, lød det fra Henrik Ritlov, da TV 2 SPORT talte med ham fredag eftermiddag.

Så du tør godt sige, at der spilles i Bavnehøj-Hallen i morgen, lørdag?

- Ja, det tør jeg godt. Du kan godt sige, at folk kan komme og støtte holdet i morgen.

Spillerforening håber på afklaring lørdag formiddag

Sent fredag aften var TV 2 SPORT i kontakt med Torben Vinther, der er direktør i Håndbold Spiller Foreningen. Her var meldingen, at der "ikke helt er afklaring på det endnu, men det får vi forhåbentlig i morgen formiddag (lørdag formiddag, red.).

Der er mange steder, der skal rettes op. Nu skal vi bruge al energi på at skaffe penge, så vi kan overleve

Henrik Ritlov

Fredag var også lønningsdag, og spillerne fik deres løn for september trods lavvande i kassen.

- Vi er nogle investorer, der også er ejere, som har indvilliget i at putte lidt i kassen, fordi vi tror på, at vi kan redde holdet, siger Henrik Ritlov.

Det var i begyndelsen af september, at det kom frem, at Ajax København, en traditionsrig håndboldklub, er truet af konkurs.

En nylig opgørelse i konkursbehandlingen viser ifølge CVR-registeret, at klubben har en samlet gæld på 5,6 millioner kroner. I begyndelsen af september var meldingen fra klubben ellers, at der skulle samles knap to millioner kroner for at afværge en konkurs.

Men ifølge Henrik Ritlov er gælden ikke blevet større i løbet af måneden.

- Nu tæller de den totale gæld med. Igennem de sidste år har vi jo skubbet penge ind, som så er gjort til ansvarlig kapital. Så gælden er ikke blevet større. Det er gæld, der er til os selv. Der er ikke kommet flere eksterne kreditorer ind, siger han til TV 2 SPORT.

Vi håber selvfølgelig, at der er nogle sponsorer, der bakker op om os

Henrik Ritlov

Formand forstår spillernes frustration

Fredag var TV 2 SPORT også i kontakt med en herrespiller fra Ajax København, der gav udtryk for, at det var en fuldstændig absurd situation at være i.

En udmelding, der gør indtryk på Henrik Ritlov.

- Det er jeg selvfølgelig ked af. Jeg kan godt forstå deres frustration. Det er unge mennesker, der kun tænker på håndbold. Vi er stadig ikke dygtige nok. Jeg har været ude at rejse i denne uge, så vi er ikke dygtige nok til at informere spillerne løbende. Det er vi bare ikke, så jeg kan godt forstå deres frustration.

Hvordan bliver I så bedre til det? Hvor skal der rettes op?

- Ja, der er mange steder, der skal rettes op. Nu skal vi bruge al energi på at skaffe penge, så vi kan overleve. Og det er også derfor, at vi betaler lønnen den her gang. Og det er jo planen, at vi skal gøre det hele sæsonen.

Håber på opbakning fra sponsorer

I skal møde i skifteretten 11. oktober. Hvad forventer du, at der kommer ud af det?

- Jeg forventer, at vi får en tvangsakkord igennem, så vi kommer ud af rekonstruktionen og også ud af den gæld, man har til kreditorer. Så har man så en betalingsordning, som så skal gennemføres hen over en periode.

Hvad er en tvangsakkord?

En akkord dækker i insolvensretlig sammenhæng over den omstændighed, at en virksomheds kreditorer giver afkald på hele eller dele af sin gæld overfor virksomheden (debitor) mod til gengæld at have en fremtidig forretningspartner, som der kan indgås fordelagtige aftaler med. Akkord bruges derfor ofte med det formål, at virksomheden med en mindre passivside drives videre.

Kilde: Danske Insolvensadvokater.

- Vi håber selvfølgelig, at der er nogle sponsorer, der bakker op om os og også derfor hjælper os, sådan at vi kan se længere frem.

- Vi har en forventning om, at det kommer til at lykkes for os, siger Henrik Ritlov til TV 2 SPORT.

Kampen mellem Ajax København og Aarhus HC er fastlagt til lørdag klokken 15.00. Gæsterne ligger i øjeblikket på 3.-pladsen i 1. division, mens Ajax København er på 4.-pladsen.