Håndbold

Formanden lovede kamp – nu er den aflyst

Ajax København kommer ikke til at møde Aarhus HC i 1. division lørdag eftermiddag. Det havde Ajax' formand ellers forsikret et døgn tidligere.

Ajax København er røget et godt stykke længere ned i det sorte hul, som klubben har befundet sig i det seneste stykke tid.

Lørdag blev klubbens hjemmekamp mod Aarhus HC aflyst mindre end tre timer før kampstart, fordi økonomisk trængte Ajax ikke har formået at forsikre klubbens spillere.

Det bekræfter Håndbold Spiller Foreningens direktør, Torben Vinther, over for TV 2 SPORT.

- Der er ikke styr på arbejdsskadeforsikringen, så vi har anbefalet spillerne ikke at gå på banen, siger Vinther og tilføjer:

- Det er ikke i orden at trække tingene så længe her. Vi kunne ikke engang forhindre modstanderne i at tage tværs over landet, så det er spild af alles tid og kræfter. Tragisk.

Med aflysningen må bestyrelsesformand og medejer af selskabet bag Ajax Københavns herrehold, Henrik Ritlov, æde sine ord fra fredag eftermiddag. Her forsikrede han over for TV 2 SPORT, at Ajax ville stille op til kampen i 1. division. Det gjorde han, efter at Ajax' spillere ikke har trænet hele ugen, fordi den lovpligtige arbejdsskadeforsikring udløb fredag 23. september. Denne lørdag stod ulykkesforsikringen af spillerne også til at udløbe.

Når I det til kampen?

- Ja, ja, det gør vi.

Hvornår falder det på plads?

- Hvis ikke de er betalt nu, så er de inden for et kvarter, lød det fra Henrik Ritlov, da TV 2 SPORT talte med ham fredag eftermiddag.

Lørdag forklarer Ritlov til TV 2 SPORT, at Ajax København har betalt nye forsikringer, men fordi de havde gæld til et andet forsikringsselskab, er de nye forsikringer ugyldige.

Ajax Københavns krise har været offentligt kendt siden starten af september. Her kom det frem, at klubben både kæmper med et millionunderskud og med at leve op reglerne for forsikring af spillerne.