Håndbold

Jensen tilfreds på flere punkter

Danmark løb fra Schweiz og vandt stort i den anden Golden League-kamp på hjemmebane.

Det var ikke overvældende før pausen, men i anden halvleg fik Danmark sat Schweiz på plads i Golden League.

Kampen endte med en dansk sejr på hele 38-25 – og spillemæssig oprejsning efter torsdagens nederlag til Holland.

- Ja, men vi er med på, at det nogle gange var på en lidt billig baggrund, siger landstræner Jesper Jensen til TV 2 SPORT.

- Jeg synes dog, at Schweiz kæmpede godt imod. Især i første halvleg blev de ved med at lave mål. Vi talte om i pausen, at vores forsvar egentlig stod godt, men vi blev ikke helt belønnet for det. Det vil sige, de holdt ret godt fast. I anden halvleg lavede de kun ni mål, så jeg er ret tilfreds med defensiven. Og så producerer vi mange mål. Jeg ved godt, det er på kontra, men det er også fedt nok for os, tilføjer landstræneren.

Playmaker Mia Rej er også tilfreds med lørdagens landskamp, hvor hun selv bidrog med tre scoringer og en masse gode afleveringer.

- Jeg synes, vi får skubbet den lille plet væk, vi gav os selv i torsdags. Det var godt at komme ud over stepperne i dag, siger Mia Rej til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, vi stod fint nok i forsvaret langt henad vejen. Vi løftede vores spil - også i forsvaret.

Lyn-analyse

- Defensivt var det meget, meget bedre i anden halvleg. Derfor endte det med en komfortabel dansk sejr, selvom Schweiz scorede alt for mange mål før pausen, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

I angrebet fik Danmark fuld plade med et par minutter igen, da Mette Tranborg scorede på sin første afslutning. Med hendes scoring kom alle danske markspillere, der var på banen, på måltavlen. Danske topscorere blev Trine Mortensen, Sarah Iversen, Anne Mette Hansen og Cecilie Brandt med fem mål hver.

Næste og sidste opgave i denne omgang er søndag klokken 16 mod Norge. Derefter venter endnu et Golden League-stævne sidst i oktober, inden Danmark skal spille EM i november.

Se det hele på TV 2's kanaler. Sendeplanen finder du her.