Håndbold

Spiller er pinligt berørt over sin ledelse: - Jeg vil ikke se på dem

Vrede, frustration, ærgrelse. Ord, der går igen, når Ajax Københavns spillere og træner skal beskrive den situation, klubbens ledelse har sat dem i.

Hvordan er forholdet til ledelsen nu?

- Årh... Det ved jeg næsten ikke… Det er et dårligt forhold. Jeg har ikke lyst til at se på dem. Jeg har ikke lyst til at skulle snakke med dem. Jeg har ikke noget at sige til dem, lyder det fra Ajax København-spilleren Andreas Pihl.

Uvisheden om klubbens fremtid har stået på i flere uger, men frustrationerne nåede et nyt højdepunkt, da klubbens kamp mod Aarhus HC i 1. divisionen lørdag blev aflyst halvanden time inden kampstart.

- Jeg sidder med en følelse af ærgrelse. Vrede. At det er pinligt. Der er et Aarhus-hold, der lige er kørt hele vejen fra Aarhus, som havde forberedt sig på at spille mod os. Vi havde forberedt os på at spille mod dem. Og nu skal vi ikke spille. Det er grotesk, pinligt og ærgerligt.

Kan du forstå, hvordan det kan lade sig gøre i en professionel håndboldklub?

- Nej. Og så alligevel. Efter tre uger med det her bliver jeg ikke overrasket mere. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til det.

Situationen rører træner dybt

Beskeden om kampens aflysning skulle Ajax Københavns træner, Mathias Albrektsen, overlevere til truppen.

En besked, der ifølge træneren var svær at overlevere, og som rører ham dybt.

Ajax København kommer ikke til at møde Aarhus HC i 1. Division lørdag eftermiddag. Det havde Ajaxs formand ellers forsikret et døgn tidligere. Video: TV 2 SPORT

- Det er svært efterhånden. Det har været så hårdt det her, og man kan se på drengene, hvor påvirkede de er. Jeg er selv sindssygt påvirket nu, og der har været rigtigt mange ting, som har været voldsomme for os.

- Det er hårdt for os. Vi vil gerne bare spille håndbold og gøre de ting, som vi er kommet for. Sådan skulle det ikke være.

Begge mandskaber, der skulle i aktion fra henholdsvis Ajax København og Aarhus HC, var til stede i Bavnehøj-Hallen, da beskeden fra Håndbold Spiller Foreningen tikkede ind. Spillerforsikringerne var ikke gyldige.

- Det er bare en grotesk situation, at man møder ind til kamp og halvanden time før først får afklaring på, om man skal spille eller ej, lød det fra Ajax Københavns træner, Mathias Albrektsen, da han mødte TV 2 SPORTs reporter, umiddelbart efter han havde overbragt beskeden til spillerne i omklædningsrummet.

Hans trænerkollega i Aarhus HC stemmer i.

- For dansk håndbold i det hele taget er det grotesk, at vi kommer i sådan en situation. Det værste er jo netop, at vi har vidst siden mandag, at der har været usikkerhed om helheden i Ajax.

- Vi har forberedt os optimalt, for vi kunne ikke gøre andet. Men at vi skal vente, til at vi kommer på stedet for at få beskeden om, at kampen ikke skal gennemføres, det er ikke optimalt. Det er ikke i orden, sagde Aarhus HC's træner, Ryan Bak Zinglersen.

Sagen skal nu til ind til Disciplinærinstansen i Dansk Håndbold Forbund, som skal tage stilling til det videre forløb omkring den aflyste kamp.