Håndbold

Danmark nedlagt efter drømmestart

Danmark fik en forrygende start på søndagens Golden League-kamp mod Norge. Følelsen var knap så god efter slutfløjt.

Det startede ualmindeligt godt, men Danmark tabte alligevel til Norge i Golden League.

29-27 endte EM-testkampen i Ikast, hvor Norge slog Danmark for 15. gang i træk.

Den norske sejr var ellers svær at forudse kort inde i kampen. Danmark spillede helt forrygende i begge ender af banen, og det kunne straks aflæses på måltavlen.

Stillinger som 5-0 efter fem minutter og 9-2 efter et kvarter plejer ikke ligefrem at lyse op i kampe mod Norge, men det gjorde de søndag eftermiddag.

- De tog fuldstændigt fusen på Norge, som håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen konstaterede om det danske angrebsspil i pausen, hvor stillingen var 13-9.

- Den power, som Mie Højlund og Anne Mette Hansen kom med, ser man ikke hver dag, tilføjede Bent Nyegaard.

Føringen forsvandt på fire minutter

Efter pausen rokerede begge hold lidt på opstillingen, og det var Norge hurtigst til at finde sig til rette i.

På kun fire minutter var forspringet fra Danmarks flotte første halvleg udlignet. 13-13!

Derfra blev det en tæt kamp, hvor Danmark og Norge skiftedes til at score. Sandra Toft havde svært ved at få fat i de norske afslutninger, og så kom Althea Reinhardt på banen med knap 20 minutter tilbage.

Odense-keeperen stemplede ind med en redning, men det var ikke nok til at stoppe Norge. Ved 20-19 kom Norge foran for første gang i kampen, og i det sidste kvarter måtte Danmark kæmpe for at hænge på.

- Tempoet er skruet gevaldigt i vejret, efter Veronica Kristiansen er kommet ind på højre back, sagde Peter Bruun Jørgensen undervejs.

Imens spillede Katrine Lunde sig op i det norske mål, mens især Henny Reistad brillerede i angrebet. Ved 27-26 havde Danmark mulighed for at udligne, men straks efter et boldtab øgede Reistad føringen til 28-26 – hun gjorde simpelthen forskellen for Norge søndag eftermiddag.