Håndbold

- Han indstillede det danske landshold perfekt

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen giver karakterer til de danske spillere og landstræner Jesper Jensen efter nederlaget til Norge.

Det var dejligt at se et dansk landshold tilbage med den power, vi så i specielt første halvleg. Her synes jeg, at vi så en god dansk defensiv og en fed attitude. Det var virkelig godt i kampens indledning.

Men Norge vågnede stille og roligt, og specielt et par minutter lige efter pausen blev afgørende.

Selvom det ikke blev en dansk sejr, var det alligevel en opløftende indsats af Jesper Jensens tropper, der måtte se sig besejret med 27-29.

Det er også værd at tage med, at vi fik set prøver på det danske syv mod seks-spil, og det var virkelig farligt og effektivt.

Herunder kan du se mine karakterer til de danske spillere og landstræner Jesper Jensen efter nederlaget til Norge.

Peter Bruun Jørgensens karakterer til de danske spillere og landstræneren

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Althea Reinhardt

  Målvogter

  Hun kommer ind og starter med en redning. Desværre gik de efterfølgende syv ind, så hun fik slet ikke fat. Hun fik ikke hjælp af sit forsvar, men det var også her, at vi håbede på noget ekstra. 

  2
 • Sandra Toft

  Målvogter

  Hun starter sammen med resten af holdet stærkt. Jeg var specielt glad for at se den Sandra Toft, som jeg så godt kan lide: Hende, der viser stor udtråling. 

  Desværre faldt hun lidt sammen med resten af holdet, som kampen skred frem. 

   

  3
 • Anna Kristensen

  Målvogter
  UB
 • Louise Burgaard

  Bagspiller

  Hun kommer ind og leverede flere fine aktioner. Desværre blev hun ikke sådan for alvor selv farlig, og så endte noget af det lidt uforløst. Men en udmærket landskmap af Burgaard.

  3
 • Kristina Jørgensen

  Bagspiller

  Hun kommer ind i første halvleg, men finder ikke helt rytmen i det danske angrebsspil. Til gengæld var hun virkelig godt spillende i det danske syv mod seks-spil. Og så skyder hun virkelig godt. Det var langt, langt bedre end i går, og det var dejlig at se.

  4
 • Trine Østergaard

  Fløjspiller

  Hun starter rigtig godt, ligesom resten af holdet. Hun var påpasselig i defensiven. Stabil og driftsikker. 

  Nogle gange skal hun vurdere, om hun backer for meget op. Men det kan også være en taktisk instruks, hun har fået. Det er en mindre ting, og alt i alt spillede Trine Østergaard en fin kamp.

  4
 • Anne Mette Hansen

  Bagspiller / Kampens spiller

  Hun startede virkelig, virkelig stærkt. Det er det niveau, hun altid skal levere på. Det var specielt en stor første halvleg af hende.

  Efter pausen slap kræfterne lidt op, og hun kunne ikke helt vinde duellerne på samme måde. Jeg tror, det bliver vigtigt at dosere hende, så hun kan spille en hel kamp. 

  Men en flot landskamp af Anne Mette Hansen. Absolut. 

  5
 • Mie Højlund

  Bagspiller

  Også hun starter virkelig, virkelig godt. Der var både løbeskud, finter og langskud. Men som for mange andre, gled hun lidt ud af kampen efter pausen. Men hendes første 30 minutter var på et rigtig højt niveau.

  4
 • Mia Rej

  Bagspiller
  UB
 • Mette Tranborg

  Bagspiller

  Hun starter inde i det danske angrebsspil og gør det rigtig, rigitg fint. Hun bliver ved med at trykke på, og selvom der kommer et par fejl, er det alligevel godkendt. Hun brænder et par skud, men omvendt smadrer hun også bolden i kassen fra distancen et par gange. 

  3
 • Simone Petersen

  Bagspiller

  Hun kommer ind og får ansvaret for syv mod seks-spillet. Det gør hun rigtig, rigtig godt. Danmark tilspiller sig chancer hver eneste gang, hun fordeler boldene. Det kan blive et vigtitgt våben til EM. Når de ikke dækkede hende op, var hun selv farlig og gik på mål. En flot landskamp af Simone Petersen. 

  4
 • Elma Halilcevic

  Fløjspiller

  Lige da rutinerede Katrine Lunde kommer i det norske mål, har hun to afbrændre, og det trækker ned. Til gengæld trækker det sindssygt op, at hun efterfølgende bliver ved at korrigere sine afslutninger. Det viser stor mental styrke. Det var klasse. 

  4
 • Cecilie Brandt

  Fløjspiller

  Hun løser umiddelbart sin opgave, men hun bliver ikke sat ret meget i scene. Derfor er hun også svær at vurdere. Hun får heller ikke ret meget spilletid. 

  3
 • Rikke Iversen

  Stregspiller

  Hun spiller en rigtig god landskamp. Hun overtager rollen, som Haugsted skulle have haft defensivt. Specielt i første halvleg imponerede hun. Scorer også tre fine mål. God præstation alt i alt. 

  4
 • Sarah Iversen

  Stregspiller

  Jeg synes ikke, at hun gør sig sådan specielt bemærket. Men hun er solid og kommer ind og udfordrer flere gange. Det var fint at se. 

  3
 • Kathrine Heindahl

  Stregspiller

  Defensivt skulle hun tage ansvaret i morgen, og det gjorde hun virkelig også. Hun scorer på sine chancer og viser karakter. Det var dejligt at se. 

   

  4
 • Trine Mortensen

  Giv begrundelse for karakteren

  UB
 • Jesper Jensen

  Landstræner

  Han indstillede det danske landshold perfekt. Mange har undret sig over, hvem der skal stå i det danske midterforsvar, men dagens konstelation virkede. Det blev en skidt start på anden halvleg, men han reagerede og gik i syv mod seks, og det var en stor succes. Det viser en landstræner, der handler. Fin landskamp af Jesper Jensen. 

  4