Håndbold

Nyegaard roser Danmark: - Noget af det bedste, jeg har set

Bent Nyegaard og Peter Bruun Jørgensen var imponerede over det danske syv mod seks-spil.

Selvom Danmark tabte til Norge i Golden League søndag eftermiddag, var der opløftende ting at tage med.

Syv mod seks-spillet fungerede tæt på perfekt, hvis man spørger eksperterne.

Bent Nyegaard: - Syv mod seks-spillet er noget af det bedste, jeg har set fra det danske kvindelandshold indtil nu. Det bliver en faktor fremover.

Peter Bruun Jørgensen: - Det fungerede fremragende. Det var en rigtig god test af det her syv mod seks. Det kommer helt sikkert også i spil under EM.

Overtalsspillet blev styret af Simone Petersen, der svingede taktstokken. Det kom i brug, da Norge indhentede det store forspring, som Danmark havde skabt i første halvleg.

Her førte danskerne med 10-3 undervejs, men angrebsspillet gik i stå, og så tog Norge teten.

Høj udnyttelsesprocent

De to eksperter hæftede sig især ved en ekstrem lav fejlmargin, da Jesper Jensen valgte at sætte en ekstra markspiller på banen.

- Det opmuntrende er, at der blev skabt noget 12-13 ud af 14 gange. Simone Petersen havde et enormt overblik, og Kristina Jørgensen havde skarpheden. Og de stod meget bredt i banen. Der var indspil til stregen, de fandt fløjene – vi kom hele paletten rundt. Det var rigtig, rigtig godt, siger Bent Nyegaard.

Peter Bruun Jørgensen er helt på linje med sin kollega.

- Det producerede chancer i stort set alle angreb. Det kan godt være, der ikke blev scoret på dem alle, men chancerne var store. Kristina Jørgensen var fremragende på ydersiden i syv mod seks, siger han.

Kampen endte med en 29-27-sejr til Norge. Turneringen fungerer som opvarmning til EM, som begynder den 4. november.

Her er Danmark i pulje med Slovenien, Sverige og Serbien.