Håndbold

Storklub har taget dansk profil med storm

Kristina Jørgensen skiftede til franske Metz inden denne sæson. Det er hun enormt glad for.

- Jeg synes, det er megafedt. Spændende. Udfordrende.

De positive ord står i kø på Kristina Jørgensens tunge, når snakken falder på hendes nye tilværelse i franske Metz.

Landsholdsspilleren skiftede fra Viborg til Metz inden denne sæson, og siden har hun nydt at blive udfordret på en helt ny måde.

- Det bliver jeg både på håndboldbanen og personligt. Jeg skal ind i nogle nye rytmer og et nyt spil, hvor jeg ikke ’bare’ spiller, som jeg altid har gjort derhjemme, siger Kristina Jørgensen til TV 2 SPORT.

- Det er virkelig udfordrende, når man ikke forstår alt og skal prøve at kommunikere med kropssprog og de få, franske gloser, jeg kan. Men jeg synes, det er megafedt.

Selv de spillere, der ikke kan snakke engelsk, snakker med hende

Louise Burgaard

I Metz er der dog også mulighed for at tale en smule dansk. Landsholdskollegaen Louise Burgaard har været i Metz siden 2019, og hun er imponeret over Kristina Jørgensens entré på det franske mesterhold.

- Selv de spillere, der ikke kan snakke engelsk, snakker med hende. Og hun gør det skidegodt. Vores træner har masser af tillid til hende, så det har været en superstart for hende, siger Louise Burgaard.

Burgaard har tidligere fortalt, at hun selv er meget glad for tilværelsen i Frankrig. Selvom træningen er hård, er der stadig plads til et glas vin og en på nogle punkter lidt lettere tilgang til det hele.

Men når kampene er i gang, er det stadig på allerøverste niveau, og det håber Kristina Jørgensen at kunne tage med ind på landsholdet.

- Jeg håber, jeg bliver mere alsidig og bare rykker nogle niveauer. Vi spiller Champions League og mange kampe i den franske liga, der er rigtig stærk. Jeg håber bare, det giver mig en masse hår på brystet og nogle erfaringer, der gør mig til en bedre håndboldspiller, siger Jørgensen.

Jørgensen, Burgaard og resten af landsholdet spiller EM i november. Inden da venter et Golden League-stævne i Norge sidst i oktober.