EM håndbold

Her er Jesper Jensens EM-trup

De danske håndboldkvinder vandt VM-bronze ved den seneste slutrunde. Nu er der udtaget 16 spillere, der skal forsøge at gentage succesen.

Landstræner Jesper Jensen har udtaget truppen til den kommende EM-slutrunde, der indledes allerede den 4. november.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er det en trup uden overraskelser, og de danske håndboldfans kan godt tillade sig at have store forventninger.

- Det er et medaljehold, landstræneren har udtaget. Og det vidner om en sammentømret trup, når vi ikke har nogle overraskende navne med. Jeg mener klart, at vi - med Jesper Jensens slutrunderesultater in mente - bør have minimum en semifinale som eneste succeskriterie, siger Bent Nyegaard.

Danmarks trup til EM-slutrunden

Målvogtere: Sandra Toft (Györ), Althea Reinhardt (Odense Håndbold)

Stregspillere: Rikke Iversen (Odense Håndbold), Sarah Iversen (Ikast Håndbold), Kathrine Heindahl (Team Esbjerg)

Fløjspillere: Cecilie Brandt (Ikast Håndbold), Trine Østergaard (SG BBM Bietigheim), Emma Friis (Ikast Håndbold), Elma Halilcevic (Nykøbing-Falster Håndbold)

Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Metz), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Mia Rej (Odense Håndbold), Louise Burgaard (Metz), Mette Tranborg (Team Esbjerg)

Fravær af stjerne og to debutanter

I forhold til seneste slutrunde mangler markante navne som Line Haugsted (langtidsskadet) og Lærke Nolsøe (gravid), hvilket har tvunget landstræneren til at tænke i alternativer både i forsvaret og på venstre fløj.

- Med Haugsted ude har vi været nødt til at kigge på nogle andre konstellationer, især i forsvaret, og derfor har vi valgt at tage tre stregspillere med, da vi tror på, at de skal bruges især i forsvaret, men også i syv mod seks-spillet, forklarer landstræner Jesper Jensen og tilføjer:

- Derudover har vi to debutanter med på fløjene i Elma Halilcevic og Cecilie Brandt, som jeg glæder mig til at se fortsætte det spil, de indtil videre har vist, og se dem folde sig ud på den store scene ved et EM.

EM i håndbold 2022 bliver spillet i Nordmakedonien, Slovenien og Montenegro fra den 4. til 20. november. Det danske hold samles til flere testkampe i slutningen af oktober, hvor de møder Holland, Norge og Brasilien.

Herefter rejser håndboldkvinderne til Celje i Slovenien, hvor deres indledende pulje spilles. Danmark er i gruppe med Slovenien, Sverige og Serbien. Du kan følge slutrunden på alle TV 2s platforme.