Håndbold

Groteske scener inden Ajax-kamp - spillere nægtede at gå på banen

Publikum var mødt op og sad klar i Lollands Bank Arena i Maribo. Men kampen mellem Team Sydhavsøerne og Ajax København kom aldrig i gang.

Reklamerne var klistret på gulvet, opvarmningen var færdiggjort, og stadionspeakeren havde budt velkommen.

Men få minutter inden kampstart klokken 20.00 meddelte Ajax København, at de ikke kunne stille hold til opgøret mod Team Sydhavsøerne i 1. division fredag aften.

Det gør ondt at se voksne mænd græde

Morten Juul, sportschef Team Sydhavsøerne

Det fortæller Morten Juul, der er sportschef for Sydhavsøerne, til TV 2 SPORT. Hjemmeholdet troede endda, at de skulle spille, selvom Ajax Københavns kun havde registreret seks spillere på holdkortet.

- Alle spillerne var klar, men få minutter inden kampstart gik holdlederen fra Ajax op til dommerbordet og meddelte, at de ikke kunne stille hold. Der var to spillere, der satte sig om bag bænken og ikke ønskede eller kunne spille, og dermed havde de kun fire spillere tilbage og kunne dermed ikke spille kampen, siger Morten Juul.

Reglerne foreskriver, at man mindst skal have fem markspillere for at kunne stille hold.

Herefter var der lidt usikkerhed omkring, hvad der skulle ske. Det endte dog med, at spillerne fra Sydhavsøerne gik over til Ajax-spillerne og gav dem hånden.

Derefter gik halspeakeren ind på gulvet og forklarede, at de troede lige indtil det sidste, at kampen blev spillet.

- Vi beklager rigtig, rigtig mange gange, lød det.

Ajax København meldte ikke afbud

Sportschefen forklarer videre, at Ajax København i løbet af dagen har forsøgt at få udskudt kampen, men det ønskede Team Sydhavsøerne ikke, da hele setuppet var klar og sat op.

- Det har været en rutsjebanetur. Bestyrelsesformanden (for Ajax København, Henrik Ritlov, red.) ringede fem-seks timer før kampen og hørte, om vi kunne udskyde kampen. Vi troede, de ville melde afbud, men det gjorde de ikke. Lige indtil 19.55 troede vi, at kampen skulle gennemføres.

Morten Juul fortæller videre, at han kunne se på Ajax København-spillerne, at de var berørt over situationen, mens de bare stod der på halgulvet.

- Jeg blev også enormt berørt selv af det. Det gør ondt at se voksne mænd græde, og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der er blevet gjort forkert. Men det her fortjener vores sport bare ikke, siger sportschefen.

Han fortæller videre, at han for nuværende ikke ved, hvad der sker med kampen og pointene.

Det vides heller ikke, hvem der står bag aktionen fra Ajax.

Folketidende var til stede under kampen, og de kan fortælle, at Ajax-træner Mathias Albrektsen ikke havde yderligere kommentarer.

- Jeg tror, at det, der foregik inde i hallen, taler sit eget sprog, sagde han ifølge Folketidende.

Mangler millioner

Det er selskabet bag Ajax' herrehold i 1. division, der mangler flere millioner for at overleve.

Samtidig har klubben og nu tidligere direktør Daniel Svensson fået heftig kritik, fordi herrespillerne i Ajax i årevis ikke har været dækket af en ulykkesforsikring.

Da nyheden, om at Ajax-spillerne kunne fritstilles, kom ud, fortalte bestyrelsesformand Henrik Ritlov, at halvdelen af truppen havde tilkendegivet, at de ville ud af deres kontrakter.

Det er Skattestyrelsen, der har indgivet konkursbegæring mod selskabet bag Ajax' herrehold, og 11. oktober skal konkurssagen behandles i Skifteretten.