Håndbold

Officielt: TTH snupper lokalrivalers største profil

Lemvig-Thyborøn mister playmaker Thomas Damgaard, der slutter sig til 'storebror' TTH Holstebro til sommer.

Det er efterhånden et par uger siden, TV 2 SPORT erfarede, at Lemvig-Thyborøns håndboldherrer snart mister playmakerprofilen Thomas Damgaard.

Nu er det så officielt. 23-årige Damgaard skifter til sommer Lemvig-Thyborøn ud med lokalrivalen og 'storebror' TTH Holstebro, der henter playmakeren på en treårig kontrakt til sommeren 2026.

Han har virkelig løftet sit spil henover det seneste års tid

TV 2 SPORTs ekspert Daniel Svensson om Thomas Damgaard

- Jeg ser stadig TTH Holstebro som en af topklubberne i Danmark, og jeg vil gerne bidrage til, at holdet får succes i de kommende sæsoner, siger Thomas Damgaard selv i en pressemeddelelse, som TTH Holstebro har offentliggjort onsdag formiddag.

Damgaard, der oprindeligt er fra Tvis, havde egentlig kontrakt med Lemvig-Thyborøn også i næste sæson frem til sommeren 2024. Men kontrakten indeholdt en klausul, der gav ham mulighed for at smutte til TTH Holstebro ét år før tid.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Daniel Svensson er det en spiller i rivende udvikling, som TTH Holstebro nu henter.

- Thomas Damgaard er en ung mand på 23 år, der har fundet ud af, hvilke spidskompetencer han har i sit spil. Han er en enormt dygtig fintespiller, der kan gå til begge sider, og i og med han har fået selvtillid ind i at være så dygtig i fintespillet, så er han også begyndt at lægge nogle andre kompetencer ind i sit spil og være god til at beslutte sig og dirigere bolden derhen, hvor den skal. Så han har virkelig løftet sit spil henover det seneste års tid, lød analysen fra Svensson, da han blev forholdt Damgaards kommende skifte i forbindelse med Lemvig-Thyborøns hjemmekamp mod KIF Kolding på TV 2 SPORT den 27. september.

Også TTH-træner Søren Hansen roser - ikke overraskende - sin kommende spiller i pressemeddelelsen, som TTH Holstebro har sendt ud.

- Thomas er en ung, spændende spiller med et stort drive og god energi. Han har udviklet sig rigtig meget i Lemvig-Thyborøn Håndbold og er i dag en af holdets bærende spillere. Han er dygtig i sit mand-mand-spil, og så skaber han gode rum til sine holdkammerater, siger TTH Holstebro-træneren.

- Når vi har så dygtig en lokal spiller som Thomas, så glæder det os, at vi kan få ham tilbage til klubben og udvikle ham yderligere, siger Søren Hansen.

Thomas Damgaard har stået for 32 mål og otte assists i sæsonens første syv ligakampe for Lemvig-Thyborøn.