Håndbold

Skadeshelvede udfordrer dansk komet mentalt

24-årige Helena Elver nærmer sig en ualmindeligt kedelig årsdag. Hun ved stadig ikke, hvornår hun kommer til at spille kamp igen.

I 22 måneder har Helena Elver været tvunget til at se på, når holdkammeraterne i Odense eller på landsholdet er løbet på banen.

I næsten to år har hun ikke været i stand til at spille med, fordi hun har været ramt af den ene alvorlige knæskade efter den anden.

Den mentale del er klart en barriere

Helena Elver

I al den tid er hun blevet ”pivtræt” af at svare på, hvornår hun regner med at være tilbage. Sandheden er, at hun ikke ved det. Men tiden læger alle sår, og derfor kommer hun hele tiden tættere på et comeback.

- Jeg har ikke brug for at sætte en dato på, men jeg håber, det bliver inden for den nærmeste fremtid, så jeg kan komme ind og hjælpe holdet på banen, siger Elver til TV 2 SPORT.

Hendes skadeshistorik tæller en korsbåndsskade i både 2017, 2020 og 2021. Den slags giver ar på både krop og sjæl for en spiller, der excellerer i duelspillet.

- Den mentale del er klart en barriere. Jeg tænker ikke, det er supermærkelig efter det, jeg har været igennem. Jeg arbejder hårdt på at komme over den barriere, men det er selvfølgelig megahårdt at skulle give sig 100 procent hen til noget, når man tre gange er ramt af sådan en skade.

- Der er selvfølgelig stadig nogle ting med knæet, der skal falde ordentlig på plads. Men jeg er i fysisk god form, og jeg føler, at knæet følger godt med, så jeg tror, det mest er det mentale, der skal arbejdes med.

Helena Elver kommer ikke til at spille i den sidste runde inden EM-slutrunden i november, men derefter regner hun med at være klar til at trække i kamptrøjen.

- Jeg skal klart nå at spille i den her sæson. Det er der ingen tvivl om. Og jeg forventer stærkt, at jeg er tilbage engang på den anden side af slutrunden.

Odense møder Aarhus i den sidste kamp inden slutrunden.