Håndbold

- Den her forlængelse er en kæmpe cadeau til dansk håndbold

23-årige Henny Reistad har været i Team Esbjerg siden 2021, hvor hun kom fra norske Vipers Kristiansand.

Torsdag morgen kom det frem, at den norske stjernespiller Henny Reistad har forlænget sin kontrakt med Team Esbjerg frem til sommeren 2025.

Den nyhed glæder TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, der ser flere positive aspekter i forlængelsen.

- Det er helt fantastisk, at en dansk klub kan holde fast på en spiller, der er så god. Det er altså verdens bedste håndboldspiller, vi taler om. Derfor er det altafgørende for Team Esbjerg, og det er et stort statement, fortæller Nyegaard.

Uddybende peger eksperten også på, at flere af de største klubber i Europa har vist interesse for Reistad, hvorfor kontraktforlængelsen også fortæller noget om, hvor godt et sted den danske liga lige nu er.

- Den her forlængelse er en kæmpe cadeau til dansk håndbold. Reistad kan mærke, at hun er i en god liga, hvor hun dagligt udvikler sig. Det her indikerer, at dansk kvindehåndbold helt generelt er på vej frem.

Kan sammenlignes med Gidsel

23-årige Reistad bragede med 245 mål og 114 assister ind i Kvindeligaen i sin debutsæson og blev kåret til årets spiller.

Af mange, inklusiv Bent Nyegaard, bliver hun vurderet til lige nu at være den bedste kvindelige håndboldspiller i verden.

Hun har en bred palette af kompetencer, men skal Bent Nyegaard sammenligne den norske stjerne med nogen, så er det Mathias Gidsel.

- Jeg synes, hun er kvindehåndboldens Mathias Gidsel. Hun har en enorm evne til at skabe rum til sig selv, men også til hendes medspillere. Selvfølgelig er det svært at sammenligne de to, men de har alligevel nogle fællestræk: De kan splitte et forsvar. Der skal flere til at holde dem nede. De er noget helt specielt.

Afslutningsvis fortæller Nyegaard, at det er en stor dag for Team Esbjerg, for dansk kvindehåndbold og for kvindeligaen.

Oprindeligt udløb den norske stjernes kontrakt i Team Esbjerg i sommeren 2023, men nu har hun altså forlænget sin kontrakt i den danske klub med to år.