Officielt: Dansk EM-fløj skifter til tophold

Elma Halilcevic stopper i Nykøbing Falster til sommer. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger skifter hun til Odense, hvilket klubben søndag bekræfter.

Artiklen er opdateret, efter Odense Håndbold søndag har offentliggjort handlen.

Et markant klubskifte er pĂĄ vej i den danske kvindeliga i hĂĄndbold.

Nykøbing Falsters danske landsholdsfløj Elma Halilcevic forlader klubben til sommer, meddeler NFH på klubbens Facebook-side.

NFH sætter ikke navn på Halilcevics kommende klub, men TV 2 SPORT erfarede lørdag fra flere kilder, at den 22-årige venstrefløj skifter til Odense.

Her ønskede Odense Håndbold ikke at kommentere på oplysningerne, men søndag har de offentliggjort handlen i en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside, hvor hovedpersonen også selv sætter ord på skiftet.

- Jeg har valgt Odense Håndbold, fordi jeg rigtig godt kunne tænke mig at udvikle mig endnu mere som håndboldspiller, hvilket jeg tror på, at klubben kan bidrage til. Jeg vil rigtig gerne matches på højeste internationale niveau.

- Derudover virker det som et supergodt og professionelt setup, der er omkring holdet. Det er et stærkt hold, som har nogle ambitioner, der stemmer overens med mine egne ambitioner, siger Elma Halilcevic.

Erkender at have "tabt slaget"

I Nykøbing Falster begræder de tabet af den talentfulde fløjspiller, der har udviklet sig kolossalt siden skiftet fra Team Esbjerg til Nykøbing Falster i 2021.

- Vi har de sidste seks måneder forsøgt at få en underskrift fra Elma, som jo har udviklet sig fra reservespiller i Esbjerg til dansk landsholdspiller under vores dygtige trænerteam og med masser af spilletid - vi må nu erkende, at vi har tabt “slaget“ og ønske Elma alt mulig held og lykke videre i karrieren, siger NFH's sportslig ansvarlige Søren Jakobsen.

I en pressemeddelelse fra NFH siger Halilcevic følgende om sit farvel til klubben.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg har elsket min tid i NFH. Jeg har udviklet mig meget både som spiller og som person. Jeg er vokset med den tillid som trænere, spillere og fans har givet, og det vil jeg for altid være taknemmelig for. Sæsonen er stadig ung, og der venter nogle rigtig spændende kampe på den anden side af EM-pausen, hvor jeg og holdet er fuldt klar til at give den gas i anden del af sæsonen, siger Halilcevic.

Om 13 dage får hun sin slutrundedebut for Danmark som en del af landstræner Jesper Jensens trup til EM i håndbold 2022. Hun er foreløbig noteret for fire A-landskampe siden sin debut i april 2021 mod Spanien.