Lindberg færdig i Berlin til sommer - afløseren hentet i Danmark

Den 41-årige landsholdsfløj ville gerne fortsætte i Füchse Berlin, men klubben har i stedet hentet en anden fløj i den danske liga.

Hans Lindberg er i gang med sin sidste sæson i tyske Füchse Berlin.

Füchse Berlin har valgt ikke at forlænge med den 41-årige, danske landsholdsfløj, når hans kontrakt udløber efter denne sæson.

Det bekræfter Hans Lindberg selv over for TV 2 SPORT.

- Det her er min sidste sæson i Füchse Berlin. Det kan jeg godt bekræfte. Jeg har fået at vide, at der er blevet hentet en anden spiller, og at de ikke har tænkt sig at forlænge med mig, siger Lindberg.

- Det er jeg meget overrasket over. Jeg er den, der ligger og spiller flest minutter i øjeblikket på holdet. Og det er ikke mere end to måneder siden, at vi faktisk snakkede om at forlænge kontrakten med et år. Så jeg er lidt overrasket over, at den melding pludselig kommer, lyder det fra den danske landsholdsfløj.

Topscorer på rekordjagt

Hans Lindberg var topscorer i den tyske liga i sidste sæson med 242 mål, og han er kun omkring 100 mål fra at slå all-time-scoringsrekorden i Bundesligaen, som sydkoreanske Yoon Kyung-shin lige nu sidder på med vanvittige 2905 mål.

Og selv om han i august fyldte 41 år, har Lindberg ikke umiddelbart tænkt sig at stoppe, selv om Füchse Berlin ikke vil beholde ham.

- Jeg er jo i starten af 40’erne, så planen har været at tage ét år ad gangen. Men min plan har været at fortsætte og spille ét år eller to endnu. Så lige står jeg og skal finde ud af, hvad der skal ske til sommer.

Er der en risiko for, at du stopper til sommer, eller vil du finde noget andet?

- Lige nu er jeg bare lidt overrasket over det. Så nu skal jeg finde ud, hvad der skal ske. Om det er at stoppe eller fortsætte et andet sted. Det kommer selvfølgelig også an på, hvad der er af muligheder for mig og min familie i fremtiden. Jeg er der, hvor jeg ikke kun skal tænke på mig selv. Jeg har børn i skole her i Berlin, så der er en masse, der skal gå op i en højere enhed. Så nu må vi se. Men jeg ved, at det til sommer ikke hedder Berlin mere, siger Lindberg, der med 279 landskampe er den spiller med næstflest landskampe for Danmark - kun overgået af Lars Christiansens 338.

Kunne du være fristet af at komme hjem til Danmark?

- Lige nu er jeg åben for alt, så det kunne også godt være at vende hjem til Danmark.

Ombejlet afløser på plads

Füchse Berlin har allerede fundet Hans Lindbergs afløser - og ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er han fundet i Danmark.

Det bliver Skanderborg Aarhus-fløjen Hakun West av Teigum, som Füchse Berlin ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har skrevet kontrakt med i konkurrence med flere andre tyske klubber.

Færøske Teigum har officielt kontrakt med Skanderborg Aarhus til sommeren 2024, men kontrakten indeholder ifølge TV 2 SPORTs oplysninger en klausul, der gør, at højrefløjen kan smutte til Berlin allerede til sommer.

Hverken ledelsen i Skanderborg Aarhus eller Hakun West av Teigum har ønsket at kommentere oplysningerne om det kommende klubskifte.

Füchse Berlin har også den svenske landsholdsfløj og europamester Valter Chrintz på højre fløj. Han har har kontrakt i Berlin frem til sommeren 2026.

TV 2 SPORT arbejder på at få en kommentar fra Füchse Berlin, der udover Hans Lindberg også har de danske landsholdsspillere Mathias Gidsel, Jacob Holm og Lasse Andersson i truppen.