Håndbold

Landsholdsduo afviser topklubber - forlænger med Odense

Althea Reinhardt og Mie Højlund har valgt at blive i Odense på trods af efterspørgsel fra udlandet.

Der er flere, der har kæmpet om deres underskrifter.

Men i sidste ende har Althea Reinhardt og Mie Højlund valgt udlandet fra i denne omgang og skrevet under på en forlængelse med Odense Håndbold.

Jeg har været i kontakt med europæiske topklubber

Althea Reinhardt

De havde i forvejen en kontrakt, der løb frem til 2024, men den er – for begges vedkommende – nu forlænget til 2026.

- Jeg er sindssygt glad for at spille i Odense. Jeg synes, at de har nogle ambitioner, der matcher mine. Jeg er tryg her og kan udvikle mig meget. Odense kom og fremlagde nogle store ambitioner, som jeg sindssygt gerne vil være en del af, siger Mie Højlund til TV 2 SPORT.

- Det har været en beslutning, der har taget lidt tid, og jeg skulle overveje, om det skulle være i Odense, en anden dansk klub eller i udlandet. Jeg kom frem til, at Odense er et sted, hvor jeg kan udvikle mig enormt meget, og det vejede tungt.

Topklubber har meldt sig på banen

Mie Højlund fandt frem til, at udlandet ikke var noget for hende i denne omgang.

Og det samme var tilfældet for Althea Reinhardt efter flere overvejelser.

- Det er selvfølgelig megafedt og megadejligt at skrive under på en ny kontrakt. Mine ambitioner passer godt med Odenses ambitioner, og så bliver den danske liga mere og mere attraktiv. Vi blander os mere og mere med toppen. Man skal have sin egen udvikling in mente, og dertil har jeg været sindssygt glad for at være i Odense, siger Reinhardt.

- Der har været lidt (forespørgsler, red) fra andre danske klubber, og så har der været fra udlandet også. Og det har været svært, fordi der måske har været nogle forventninger om at tage til udlandet. Men jeg har været ret rolig i min beslutning, og det føles rigtigt i maven. Jeg har været i kontakt med europæiske topklubber, men jeg synes også, at Odense kan løftes og være en topklub.

Store klubber har meldt sig

Trine Nielsen, der er sportsdirektør i Odense Håndbold, fortæller, at hun er lettet, efter de to profiler har sat en underskrift på kontraktforlængelserne.

- Det er vi sindssygt stolte af i klubben, da det er to, der har været her i rigtig mange år, og derfor er de vigtige for fremtiden samtidig med, at det er to gode og attraktive spillere.

- Det er to spillere, som rigtig mange klubber har hevet i. Men de er en stor del af det her orange-DNA, og som vi gerne vil bygge fremtiden op omkring.

Hvor svært har det været at holde på dem?

- Det har ikke været verdens nemmeste opgave, kan jeg godt afsløre. Det er to spillere, som alle de store klubber holder øje med. Men det viser noget for os, at de har valgt at blive her.

Trine Nielsen vil dog ikke komme ind på konkrete klubber, som de to spiller har sagt nej til.

Althea Reinhardt og Mie Højlund nåede lige at skrive under kontrakten, inden de rejser til EM med landsholdet i denne uge.