EM håndbold

Danmark leverer historisk præstation – klar til EM-finalen

Med en sejr over Montenegro i EM-semifinalen er Danmark klar til sin første finale siden EM i 2004.

Danmark er i EM-finalen!

Det danske landshold slog Montenegro i en intens og hårdtspillet semifinale, hvor Danmark var foran det meste af kampen trods en svær start.

Det er den første finale for håndboldkvinderne i 18 år.

Danmark vs. Montenegro
27-23
(14 - 10)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
DanmarkEmma Friis7 mål
MontenegroDjurdjina JaukovicItana Grbic7 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Danmark5
Montenegro4

Modstanderen bliver Norge, og finalen spilles søndag klokken 20.30. Den kan ses på TV 2.

Dagens danskere

Mie Højlund blev klar trods det voldsomme trælår i kampen mod Norge – og det blev vigtigt. Hun spillede en stor landskamp, og Montenegro havde svært ved at tøjle hendes fart.

Hele det danske forsvar skal også have ros. De var indstillet på den slåskamp, det blev, og de tog fat.

Danmark spillede sig fredag aften i EM-finalen efter en flot og hårdtilkæmpet sejr på 27-23 over Montenegro. Video: TV 2 Sport

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

De ekstremt medlevende fans fra Montenegro, som havde taget turen til Ljubljana, mødte holdene med et sandt støjinferno.

For danskerne gav det rammerne, som var det en regulær udekamp på Balkan, selv om enkelte danske båthorn forsøgte at trænge igennem larmen fra de montenegrinske fans.

Landstræner Jesper Jensen havde på forhånd regnet med, at Montenegro nok skulle få fragtet nogle busfulde entusiastiske fans til Slovenien til kampen, men det var som om, de danske spillere havde det svært under udebaneforholdene.

Montenegro red fra kampens start på bølgen fra fansene. Mens det danske angrebsspil led, bragte montenegrinerne sig foran 6-3 til stor begejstring for langt størstedelen af publikum.

Stille og roligt fik Danmark dog hanket op i forsvaret. Montenegros angrebsspil gik helt i stå, og fejlene stod pludselig i kø.

Danmark kom i gang

Fra målet til 6-3 efter otte minutter holdt Danmark modstanderen fra at score i næsten ti minutter og rykkede i front med 8-6.

Der var mange infights i begge ender af banen. Montenegrinerne følte tydeligvis, at danskerne spillede hårdt, mens danskerne omvendt mente, montenegrinerne filmede.

Montenegro formåede kun at score fire mål i halvlegens sidste 22 minutter. Så selv om Danmark brændte et par åbne chancer, kunne Jesper Jensen og co. tage en 14-10 med i omklædningsrummet til pause.

En tynd udvisning til Trine Østergaard i første halvlegs sidste sekund gav Danmark to minutter i undertal lige efter pausen.

Selv om det lykkedes at komme ud af dem uden scoringer i nogen ender, så fandt holdet ikke rytmen fra start.

Efter mere end seks minutter uden dansk scoring var der pludselig udlignet til 14-14, og kampen var åbnet helt op.

En spændende afslutning

Det vækkede det danske forsvar, som igen fik tætnet skotterne og holdt Montenegro fra fadet i otte minutter.

Angrebsspillet flød dog ikke helt, og Marina Rajcic stod flot i Montenegros mål, så det store hul blev ikke helt slået.

Først ved 19-15 efter næsten 17 minutter var forskellen igen på fire mål.

Mod slutningen af kampen gik der lidt gummiarm i det danske hold, og da Louise Burgaard måtte ud i to minutter med tre minutter igen og tre måls forskel på måltavlen, levede spændingen.

Den sidste energi blev dog hevet frem, og det lykkedes at holde stand.