EM håndbold

Popović ønsker Danmark tillykke: - De har fortjent det

Landstræneren for Montenegro sender ros til Danmark.

Bojana Popović har spillet i Danmark i mange år, men fredag aften repræsenterede hun fjenden.

Hun er landstræner for Montenegro, der tabte til det danske landshold i EM-semifinalen. Efter kampen viste hun sig som en god taber og lykønskede rivalen.

- Tillykke til Danmark. De har fortjent det, lyder det fra legenden, der i mange år var regnet som verdens bedste håndboldspiller.

Danmark vs. Montenegro
27-23
(14 - 10)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
DanmarkEmma Friis7 mål
MontenegroDjurdjina JaukovicItana Grbic7 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Danmark5
Montenegro4

Semifinalen var hårdtspillet, og flere gange var spillerne var begge hold oppe i det røde felt. Det lagde træneren også mærke til.

- Det blev en rigtig hård kamp, som vi forventede.

- I første halvleg lavede vi mange fejl. I anden halvleg stod vi lidt bedre i forsvaret, og vi spillede lidt bedre angreb, men det var ikke nok til den kamp i dag, siger hun.

Stolt træner

Selvom det blev til et nederlag, var landstræneren også stolt af sine spillere.

- Jeg er selvfølgelig stolt. De gav alt, hvad de havde. 60 minutter. Der var mange af de samme spillere på banen. I 50-55 minutter var det de syv-otte samme spillere, som jeg har sagt skulle kæmpe hele vejen, og det har de gjort.

- Selvfølgelig var de lidt trætte til sidst og brændte nogle chancer, men når vi spiller semifinale med det hold, som vi har, så er jeg helt vildt stolt over at vi bare kom til den semifinale, siger Popović.

Montenegro skal nu spille bronzekamp mod Frankrig søndag 17.45. Danmark spiller finale samme dag mod Norge klokken 20.30, og det hele kan ses på TV 2.