Fire profiler holder kaffeklub – men den er bestemt ikke for sjov

Det giver en ro for flere profiler på det danske landshold, at de har en lille klub, hvor de kan snakke om alt.

Kan en kaffeklub være vigtig for præstationen på en håndboldbane?

Ja, hvis man spørger de spillere, der er en del af den lille klub på kvindelandsholdet. Sandra Toft, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl, Louise Burgaard og behandler Erling Andersen er ofte samlet under EM, hvor der bliver snakket om stort og småt.

Og ifølge Sandra Toft har kaffeklubben spillet en stor rolle ved EM – og det kommer den også til inden finalen mod Norge.

Bliver kaffeklubben vigtig for dig i morgen (søndag, red.)?

- Ja, det gør den! Kaffeklubben hjælper mig rigtig meget, og min roomie (Trine Østergaard, red.) bliver også vigtig for mig – ligesom jeg bliver vigtig for hende. Så det bliver dejligt. Det er det gode ved, at vi spiller klokken 20.30, så kan man ligesom nå at få snakket godt igennem, siger Sandra Toft til TV 2 SPORT.

Hvad bliver der primært snakket om i kaffeklubben?

- Alt mellem himmel og jord, men det er også der, hvor jeg for eksempel lige kan sige: ”Fuck, jeg er nervøs” – eller: ”Jeg frygter det her og det her.” Og så griner de lidt, og så kører det videre sådan. Men der bliver snakket om alt muligt. Det er både håndbold og ikke håndbold.

Når vi så sætter os ud i bussen, er man topklar til at skulle præstere

Trine Østergaard

Faste rutiner og godt selskab

Sandra Toft fortæller, at det giver hende ro og kalder det en hyggelig tradition, de har fået op at køre.

Trine Østergaard, der også er medlem af klubben, fortæller, at de oftest mødes lige inden afgang til kamp, og at det giver en ro.

- Vi har det jo næsten hver dag, men specielt lige inden afgang til kamp. Der skal vi lige mødes og runde af med en god kop kaffe, siger Østergaard.

Hvad giver den her kaffeklub dig frem mod sådan en kamp?

- Det er jo bare nogle faste rutiner, vi har, og det er godt selskab. Vi får lige fokus på andet end kampen. Når vi så sætter os ud i bussen, er man topklar til at skulle præstere, siger fløjspilleren.

Det er behandleren Erling Andersen, der har sørget for den kaffemaskine, som spillerne mødes omkring. Kaffeklubben mødes igen søndag, inden Danmark spiller EM-finale mod Norge.

Du kan se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.30.