Norsk stjerne beskyldt for at filme

En episode i semifinalen mellem Norge og Frankrig skabte uenighed.

Se EM-finalen på TV 2 og TV 2 PLAY.

Var der direkte rødt kort eller to minutters udvisning for film?

Spørgsmålet meldte sig under EM-semifinalen mellem Norge og Frankrig, efter den norske målvogter Katrine Lunde gik i gulvet med hænderne på ansigtet i forbindelse med et straffekast fra Grace Zaadi.

Bolden ramte mig omkring skulderen eller ansigtet

Katrine Lunde

Dommerne benyttede sig af video til en fælde en dom, men her var det tydeligt, at Lunde ikke blev ramt i hovedet. Derfor intet rødt kort til Zaadi.

I TV 2's kommentator boks var der dog enighed om, at Lundes reaktion ikke var til en udvisning for film. Så modtog kommentator Jonas Nyhøj en SMS fra studieeksperten Lærke Møller.

- Hun er uenig med os. Hun mener, der er to minutter for film.

Samme holdning har den anerkendte svenske journalist Johan Flinck.

- Lunde skal jo have to minutter for film. Hvis det ellers findes i regelbogen, skrev han på Twitter.

Lunde og Norge slap for udvisning, og efter sejren på 28-20 forsvarede Lunde sig, da hun blev forholdt tweetet fra Flinck.

- Han må se videoen. Så ser han, at det ikke var film. Bolden ramte mig omkring skulderen eller ansigtet. Det er svært at svare på. Men det er godt, at dommerne på videoen ser, hvad den rammer først. Så bestemmer de, om der er udvisning eller ej, siger Lunde til VG.

Med den overbevisende semifinalesejr står Norge nu i EM-finalen for 12. gang. Modstanderen er Danmark, der er i en mesterskabsfinale for første gang i 18 år.

Kampen spilles søndag klokken 20.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.