EM håndbold

Danmark taber dramatisk EM-finale

Danmark førte med fire mål undervejs i anden halvleg, men endte med at tabe EM-finalen til Norge.

Danmark var længe tæt på den helt store triumf, men landsholdet endte med at lide en hård skæbne.

I store dele af søndagens EM-finale mod Norge var Jesper Jensens tropper ellers i front, men med et kvarter tilbage af opgøret satte Norge turboen til og udlignede for første gang, da der resterede ti minutter.

Danskerne var ellers foran med fire mål i anden halvleg ved stillingen 22-18, men i kampens sidste minutter gik det helt galt for det danske landshold. Danmark tabte anden halvleg med fem mål. EM-finalen var den første på kvindesiden siden 2004, hvor det også blev til et nederlag til Norge.

Danmark vs. Norge
25-27
(15 - 12)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
DanmarkLouise Burgaard6 mål
NorgeNora Mørk8 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Danmark2
Norge3

Dagens danskere

Louise Burgaard var danskernes helt store profil, da hun gentagende gange satte sig igennem i offensiven med vigtige scoringer.

Også Sandra Toft og Emma Friis viste sig frem med internationalt topniveau.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Det danske forsvar kom glimrende fra start, og i de første små ti minutter fik Norge kun sat to mål på tavlen. Det ene endda på straffekast.

I modsatte ende bidrog de danske fløje med mål, så Danmark kom foran 4-2, og end ikke to minutters undertal kunne slå skår i den gode danske start.

Danmark rykkede yderligere fra til 8-4-føring midtvejs i halvlegen, så Norges træner Thorir Hergeirsson måtte kalde til timeout. Der manglede midler til at nedbryde den danske defensiv, der stod klippefast.

Danskerne kom foran med fem mål ved 10-5, men da Jesper Jensen gik over til at spille syv mod seks, straffede Norge det med to scoringer i et tomt dansk mål.

Overtallet gav et par danske scoringer, men det kostede mere i den anden ende, hvor Norge nærmede sig ved stillingen 11-9.

Højlund leverer en hammer, der sidder helt oppe i hjørnet af målet. Video: TV 2 SPORT

Det danske angreb producerede dog mål i et pænt tempo, og især Louise Burgaard var i storform. Hun scorede fem mål på seks forsøg og var en væsentlig årsag til, at Danmark var foran 15-12 ved pausen.

Eneste minus for Danmark var, at man ikke kunne holde styr på Nora Mørk. Hun scorede syv mål før pausen og holdt nærmest egenhændigt Norge inde i kampen.

Fra starten af anden halvleg lå de to hold og byttede mål længe, så den danske føring vekslede mellem af være på to og tre mål.

Kom foran med fire

Med lidt over et kvarter tilbage kunne Sarah Iversen i et tomt mål bringe Danmark foran 22-18, men Norge er et hold, man aldrig må regne ude.

Grebet blev strammet i det norske forsvar, hvor Danmark fik sværere ved at komme til store chancer.

En dansk scoringspause på omkring syv minutter gjorde, at Norge kunne komme helt op og få kontakt ved 22-22.

Det mindede umiskendeligt om mange af de møder, de to hold har haft de seneste år, indtil Danmark i onsdags slog Norge i mellemrunden.

Norge missede første chance, men Ingstad satte den i nettet anden gang. Video: TV 2 SPORT

Danmark har spillet godt og været foran langt ind i kampen, men når det spidser til, så slår de rutinerede nordmænd til.

Knap syv minutter før tid kom Norge så endelig foran 24-23, og derfra blev det en deja-vu-oplevelse for danskerne.

Som i så mange af de foregående kampe de seneste år viste Norge rutinen til slut, mens Danmark med et par afgørende fejl gjorde det svært for sig selv.